LG'nin Huawei Mate X Benzeri Bir Katlanabilir Telefon Geliştirdiğini Gösteren Patent

11
1
1
0
0
LG'nin üzerinde çalıştığı yeni bir katlanabilir ekranlı telefon, patent belgeleriyle ortaya çıktı. Şirketin katlanabilir ekranlı yeni telefonuna dair hiçbir teknik bilgi olmasa da bu model, tasarım açısından Huawei Mate X'e fazlasıyla benziyor.

Güney Kore'nin köklü teknoloji üreticilerinden LG, akıllı telefon sektöründe eskisi kadar popüler değil. Şirket, geçmiş dönemlerdeki popülaritesini cihazlarında yaşanan kronik sorunlar nedeniyle kaybetti. Ama bu gidişe dur demek isteyen teknoloji devi, bir süredir akıllı telefonlara ciddi bir önem veriyor ve bu konudaki çalışmalarını sıkılaştırmış durumda. Bu çalışmalar neticesinde şimdi de LG'nin yeni katlanabilir ekranlı telefonunun patenti ortaya çıktı.

2019 yılında katlanabilir ekranlı telefonları fazlasıyla konuştuk. Samsung ve Huawei tarafından üretilen katlanabilir ekranlı telefonlar, kamuoyunu ciddi anlamda meşgul etti. Ancak bu yeni teknoloji, sadece Samsung ve Huawei değil, diğer şirketler tarafından da yakından takip ediliyor. LG de bu teknoloji üzerine çalışan şirketlerden bir tanesi ve görünen o ki 2020 yılında LG'yi, katlanabilir ekranlı telefonuyla konuşacağız.

LG

LG'nin üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı yeni telefonun patenti, LetsGoDigital aracılığıyla ortaya çıktı. Ancak az sonra göreceğiniz patent görüntüleri, size bir yerlerden tanıdık geliyor olabilir. Çünkü LG'nin üzerinde çalıştığı yeni model, Huawei'nin Mate X'ine ciddi anlamda benzerlik gösteriyor. Hatta neredeyse birebir aynı. Dilerseniz sizleri şimdi, LG'nin üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı yeni telefonla tanıştıralım;

LG

Huawei Mate X'in ekranı kapatıldığı zaman, telefonun bir yanında küçük bir panel bulunuyordu ve bu panel, bünyesinde kamerayı barındırıyordu. LG'nin katlanabilir ekranlı yeni telefonu da buna benzer bir yapıya sahip. Telefon kapatıldığında, sol kısımda bir panel kalıyor ve bu panelde kamera sensörleri yer alıyor. Ancak ortaya çıkan patent, LG'nin yeni telefonundaki kamera özelliklerini göstermiyor.

LG

LG'nin katlanabilir ekranlı yeni telefonuyla ilgili neredeyse hiçbir teknik bilgiye sahip değiliz. Elimizdeki veriler, bu akıllı telefonun sadece görünümünü gözler önüne seriyor. Görsellere göre LG'nin katlanabilir ekranlı yeni telefonu, sadece bir bölümünde temel donanımın olduğu bir yapıya sahip olacak. Tüketiciler, Galaxy Fold'un aksine, sadece dışarı yönde ekranı katlayacaklar. Yani telefon katlandığında her iki yanı da ekran olacak.

LG'nin üzerinde çalıştığı yeni telefonunun ne zaman lansman yapacağı ve fiyatının ne olacağı da bilinmiyor. Ancak teknoloji devinin, katlanabilir ekranlı yeni telefonunu bu yıl içerisinde tanıtması beklenmiyor. Yani LG'nin yeni telefonuyla tanışmamız için 2020 yılını beklememiz gerekiyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/12/01/lgs-new-foldable-phone-design-looks-like-huawei-mate-x/
11
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
1
1
0
0