Lisede Yapılan Bir Sunumda Hacklenen Ekranda, PornHub'a Ait Görüntüler Gösterildi

1
1
0
0
0
Rugby yıldızı Jarryd Hayne’in bir lisede yaptığı sunum esnasında, ekranda aniden PornHub’a ait içerikler ve kodlar göründü.

ABD’deki Robina Devlet Lisesi’nde, siber güvenlik üzerine gerçekleştirilen oturumda sahnede rugby yıldızı Jarryd Hayne varken talihsiz bir olay yaşandı. Lise öğrencilerinden bir tanesinin söz aldığı sırada sunumun yapıldığı ekran biri tarafından hacklendi ve PornHub’a ait içerikler gösterilmeye başlandı. İronik olan kısım ise olayın, Hayne’in sunumu Norton Security adına yaptığı sırada gerçekleşmesi. 

Dersin bir parçası olarak telefonundaki tarayıcı üzerinden sunumu gerçekleştirdiği sırada bu olayın yaşanmasına Hayne’in telefonunun sebep olduğu söylenmiş olsa da daha sonra Norton Security’den Paul Savvides, görüntülerin Hayne’e ait olmadığını doğruladı. Hayne ise görüntülerin asla kendisine ait olmadığını, sunumu kesmek için elinden geleni yapmış olsa da görüntülerin yayınlanmasına engel olamadığını söyledi. Hayne’in sunum esnasında iPhone kullandığını söyleyen Savvides, görüntülerin ise bir Samsung cihazından geldiğini söyledi.

Gelen raporlara göre bir hacker, sunumun yapıldığı ekrana man-in-the-middle attack (bir network üzerinde kurban bilgisayar ile diğer ağ araçları arasına girerek verileri yakalama ve şifrelenmemiş verileri görebilme ilkesine dayanan bir saldırı çeşididir) ile saldırarak kendi telefonundaki pornografik görüntüleri ekrana yansıtmış. Norton Security, sanırım bu saldırı türüyle de alakalı bir sunum yapar artık :)

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0