Loch Ness Canavarı’nın Gerçekliğiyle İlgili Araştırmacıları Heyecanlandıran Sonuçlar

31
9
3
2
2
Uzun yıllardır komplo teorilerinin merkezinde yer alan Loch Ness Canavarı’nın peşine düşen araştırmacılar, gölden alınan su örneklerinde yaptıkları incelemelerde sürpriz sonuçlara ulaştı.

Loch Ness Canavarı, bizdeki Van Gölü’ne tekabül eden ancak çok daha eski, meşhur ve gizemli bir yaratıktır. Bazı kişiler bu gizemli canlıyı gördüklerini iddia ederler. Komplo teorilerinde de sık sık kendine yer bulan bu yaratık, İskoçya’nın sembollerinden de biri haline gelmiştir.

Canavarın gerçek olup olmadığına, gerçekse nasıl bir yaratık olduğuna dair çeşitli teoriler var. Bu teorileri test etmek isteyen bilim insanları, gölden topladıkları çeşitli maddeler üzerinde DNA testleri yürütüyorlar.

Araştırmacılar, yaptıkları açıklamada ana canavar hipotezlerini test ettiklerini, üçünün testleri geçemediğini ancak birinin gerçek olma olasılığı taşıdığını belirtti. Araştırmanın başındaki isim olan, Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi’nden Profesör Neil Gremmel, araştırma boyunca gölden kürk, pul, atık, idrar ve su örnekleri topladı.

Profesör Gremmel, Loch Ness’teki biyo çeşitliliği bir raporla açıklayacaklarını söyledi. Haziran ayında bitmesi beklenen raporun açıklanması, eylül ayına ertelendi. Gremmel bu durumun sebebini ise belgesel yapan TV kanalları ile olan görüşmelerdeki sorunlara bağlıyor. TV kanalları, sonuçları ilk olarak kendi belgesellerinde duyurmayı istiyor. Görüşmeler, bir anlaşmaya varılamadan sona erdirildi. Ekibin iyi bir para istemesi normal ama kimsenin bu anlaşmayı yapmamış olması, canavarın varlığı konusunda şüphe uyandırıyor. Profesör, canavarın olmadığını iddia edemeyeceklerini ve ancak kendi bulgularını sunabileceklerini söylüyor.

Araştırmacılar, yaptıkları çalışmada gölün yerel türlerinden olmayan 15 farklı balık ve 3000 kadar bakteri türü keşfettiler. Bunun dışında, araştırmacıların ifadesiyle “bazı sürpriz şeyler” de bulundu.

Bu sürprizlerin ne olduğunu, Profesör Gremmel ve ekibi açıklamayı yine ertelemezse eylül ayında öğreneceğiz. Kim bilir, belki de bir kanalla anlaşmaya da varırlar ve Loch Ness’in sırrını bir belgeselden öğreniriz.

Kaynak : https://mysteriousuniverse.org/2019/06/loch-ness-monster-dna-study-makes-surprising-discovery/
31
9
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
31
9
3
2
2