MacOS 10.14’ten Gelen Sızıntılarla Karanlık Mod, Haber Uygulaması ve Birçok Yenilik Gün Yüzüne Çıktı

14
2
2
0
0
Apple'ın sahip olduğu tüm akıllı cihazlara yönelik köklü bir güncelleme partisi, WWDC etkinliği kapsamında gün yüzüne çıkacak. Bunlar arasında en çok merak edilen MacOS 10.14 sürümü hakkında ise önemli ipuçları içeren bir sızıntı ortaya çıktı.

Mobil platform için tüm çalışmalarını hızla sürdüren Apple’da bir taraftan da MacOS için geliştirmeler devam ediyor. Bugün Xcode 10 üzerinden çalıştırılan ve MacOS 10.14 sürümüne ait olduğu iddia edilen kısa bir video, gösterdiği çeşitli yenilikler ile göze çarpıyor.

Tanınmış geliştiricilerden birisi olan Guilherme Rambo, Mac App Store’un arka planında bir API içerisine gömülü 30 saniyelik bir videodan bahsetti. 9to5Mac’in haberine göre Rambo, bu habere ait videoyu doğrudan kendi hesabı üzerinden paylaştı.

Videoyu Apple sunucularından aldığını ve kendi Xcode geliştirme stüdyosunun içerisinde çalıştırdığını söyleyen Rambo’ya göre görsellerde görünen her şey gelen güncelleme ile birlikte hayata geçecek. Peki Xcode 10 içerisinde çalıştırılan bu güncelleme ne gibi yenilikleri ortaya çıkarıyor?

  • Xcode 10’da ortaya çıkan tasarıma göre karanlık bir arayüz söz konusu. Dock kısmında bulunan çöp kutusu simgesi de koyulaşmış ve MacOS’un 10.14 sürümünde genel itibariyle koyu renklerin hakim olacağı söyleniyor. MacOS 10.13 sürümünde ise sadece dock ve üst menü kısmı için koyu renkler kullanılmıştı.
  • Bir masaüstü uygulaması ile Mac’e geniş şekilde aktarılan bir Apple Haberler logosu görülüyor.
  • Masaüstü arka planında Kaliforniya'daki Mojave Çölü'nün bir resminin bulunması, bu sürüme MacOS Mojave adının verilebileceğine dair ipuçları içeriyor olabilir.

Video da Mac App Store’un iOS 11’de ki App Store oldukça benzerlik gösterdiği ve 10.14 sürümünde bu uygulamaya ait yeni ön izleme videolarının yayınlanacağı söyleniyor. Bu sızıntı iOS 12, WatchOS 5 ve TvOS 12’nin yanı sıra diğer birçok ürünün tanıtılacağı Dünya Geliştiriciler Konferansı’ndan yalnızca iki gün önce ortaya çıktı. Bu büyük etkinlik, Pazartesi günü saat 10’da Kaliforniya’da bulunan San Jose Kongre Merkezi’nde başlayacak.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2018/06/02/macos-10-14-xcode-10-video-leaked/
14
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
2
0
0