Mark Zuckerberg, Eşinin Rahat Uyuması İçin 'Uyku Kutusu' Yaptı

45
22
9
6
3
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, karısına özel olarak tasarladığı uyku kutusunu Instagram üzerinden paylaştı.

Mark Zuckerberg, özellikle kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda sık sık eleştirilse de bu sefer yaptığı şey ile Instagram takipçilerinin gönüllerine girmeye çaıştı. Mark Zuckerberg, eşi için yapmış olduğu uyku kutusunu Instagram üzerinden paylaştı. Zuckerberg, kutuyu ne amaçla yaptığını ve kutunun mantığını uzun uzun anlattı.

Mark Zuckerberg'in eşi Priscilla Chan için yapmış olduğu uyku kutusu şöyle:

()

Mark Zuckerberg, Chan'in çocukları kaldırmak için her gün belirli saatte kalktığını, gece boyunca ise sık sık uyandığını ve bu uyanmalarda daima telefonunu kontrol ettiğini belirtti. Chan uyanıyordu, telefonunu kontrol ederek sabah olmasına ne kadar kaldığını anlıyordu ve bu durumdan rahatsız olup sinirleri bozuluyordu. Eşi için bir şey yapmak isteyen Zuckerberg, ahşaptan bir uyku kutusu yaptı. Kutu, basit bir ahşapın iç kısmında bulunan ışıklandırma kaynağından oluşuyor. Aslında başka bir özelliği yok.

İşlevsel olarak bakıldığında ise durum çok daha farklı. Eşi Chan, gece uyandığı zaman bu kutunun yanmadığını görüyor ve sabah olmasına ne kadar kaldığını bilmiyor. Dolayısıyla gece uyanmış olma stresine girmiyor. Bu sayede sinirleri bozulmadan uykuya devam edebiliyor. Kutunun ışığı Chan'i rahatsız edecek kadar parlamıyor ve eğer saati geldiğinde uyuyor oluyorsa Chan'i uyandırmıyor.

Mark Zuckerberg, Instagram paylaşımında eşi için duyduğu minneti bu şekilde göstermenin iyi bir fikir olduğunu açıkladı. Zuckerberg ayrıca pek çok arkadaşının bu kutudan istediğini ve herhangi bir girişimcinin bunu ticari olarak üretebileceğini de ifade etti.

Kaynak : https://news.sky.com/story/mark-zuckerberg-creates-glowing-wooden-box-to-help-his-wife-sleep-11706886
45
22
9
6
3
Emoji İle Tepki Ver
45
22
9
6
3