Mayalar'ın Venüs Gezegeninin Hareketlerini Hesapladığını Ortaya Koyan Tarihi Kalıntı!

1
1
0
0
0
Eski uygarlıklar arasında en dikkat çekici olanı Mayalar'ın Venüs Geçişini hesapladıklarını ortaya koyan tarihi kalıntıya birlikte göz atalım...

Gizemlerle dolu bir uygarlık olan Mayaların ortaya çıkardıkları ve kendilerinden binlerce yıl sonra yaşanacak astronomik olayları başarıyla tahmin ettikleri biliniyor. Özellikle uzay araştırmacıların ve UFO meraklılarının da ilgisini çekmiş olan bu uygarlığın binlerce yıl sonra gerçekleşecek Venüs gezegeninin hareketlerini bildiğinden haberiniz var mıydı?

Bu alandaki çalışmalarının kaynağı bugün bile anlaşılamayan Mayaların butün bu hesaplamaları nasıl yaptığı hakkında yapılan araştırmalarda yeni ve farklı sonuçlar elde ediliyor. Bunlardan biri de aşağıda fotoğrafı bulunan Venüs Tablosu… Bu tarihi kalıntı Mayaların Venüs gezegeninin hareketlerini binlerce yıl öncesinden kestirebilmesine olanak sağlayan bir takım hesaplamalar içeriyor.

Tabii ki tabloları tam anlamıyla çözmek şu an için mümkün değil çünkü tabloda basit bir numaroloji kullanılmıyor. Yani, bildiğimiz anlamda matematiksel bir hesaplama söz konusu değil ancak onların da kendilerine göre bir sistematiği mevcut. Bilim insanları Venüs Tablosu’nun tüm bu hesaplamalara olanak sağlayan ana öğe olduğu konusunda emin ancak tablonun sistematiğine yönelik çalışmalar sürüyor. Bakalım Mayalar’ın tahmin ettiği başka veriler elde edilebilecek mi?

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0