MediaTek’in 8 GB RAM’i Dahi Destekleyen Süper İşlemcisi: Helio X30

0
0
0
0
0
MediaTek’in COO’su Zhu Shangzu, MediaTek Helio X30’un akıllı telefonların hangi özelliklerini destekleyeceğini duyurdu.

Qualcomm ile yıllardır rekabet halinde olan MediaTek’in son çözümü Helio X30, rakibine taş çıkartacak donanım desteklerine sahip olacak. Şirketin COO’su Zhu Shangzu, Helio X30’un büyük üretici şirketlerin bir numaralı işlemci tercihi olacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.

MediaTek’in en önemli birimi olarak gösterilen işlemcilerle ilgili bu yıl önemli işlere imza attıklarını söyleyen Shangzu, Helio X30’un 10nm işlem sürecinden geçirilerek üretileceğini belirtti. 10nm ile üretilen işlemciler, cihazların performanslarını arttırdığı gibi bataryaların kullanım sürelerini de önemli ölçüde iyileştiriyor.

Daha önce Snapdragon 820 ve Helio X30’un elde ettiği AnTuTu puanları açıklanmış ve Helio X30’un, rakibinin 30 bin puan üzerinde (160 bin) bir sayıya ulaştığı görülmüştü. 

Dikkate değer bir başka şey ise Helio X30 ile Mali’nin grafik işlemcisinden vazgeçilerek PowerVR grafik işlemcisinin kullanılacak olması. Shangzu’ya göre PowerVR, cihazların güç tüketimini daha verimli hale getirecek ve cihazların performansını üst seviyeye çıkartacak. 

Son olarak bu yonga seti, 8 GB LPDDR4 RAM’e kadar destek sağlayacak. Artemis kod adında iki adet 2.8GHz hızında Cortex-A73 çekirdek bulunan işlemcide, 4’er adet 2.2GHz ve 2GHz hızında çalışan A53 ve A35 çekirdekler yer alacak (yani toplam 10 çekirdek).

Shangzu, Helio X30’un önümüzdeki yıldan itibaren kullanılmaya başlayacağını açıkladı.
 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0