Meizu ve Qualcomm Arasındaki Savaş Uluslararası Boyuta Taşındı!

0
0
0
0
0
Qualcomm, telefon üreticisi Meizu'ya Çin'de başlattığı davayı farklı ülkelere de yayarak kazancını arttırmayı hedefliyor.

Qualcomm tarafından, Çinli telefon üreticisi Meizu’ya 3G ve 4G modemlerini lisanssız kullandığı gerekçesiyle açılan davalar Dünya'ya yayılıyor. Firma Meizu’nun Qualcomm ile bir çeşit lisans anlaşması imzalamasını istiyor.

Qualcomm, Çin’de Meizu’ya karşı açtığı davanın ardından şimdi ABD, Fransa ve Almanya’da da davalar açarak mevzuyu büyütüyor. Meizu’nun telefonlarında kullandığı 3G ve 4G modemlerinin Qualcomm’un kopyası olduğu belirten ve lisans anlaşmasına gerek duyulduğunu söyleyen firma, Meizu’nun bu yolla büyüyüp haksız kazanç elde ettiğini belirtiyor.

Qualcomm, davayı kazanacağından emin olacak ki bu şekilde farklı ülkelerde de aynı davayı tekrarlayarak daha fazla tazminat almayı hedefliyor. Bir yandan Meizu ise tüm telefonlarında Qualcomm işlemci kullanmamakla birlikte şuan 20 milyonluk cihaz satış rakamıyla Dünya’nın en büyük 12 telefon üreticisi arasında sayılıyor.

Kaynak : http://www.digitaltrends.com/mobile/qualcomm-meizu-patent-countries/?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0