Mercedes'in Haddini Aşan Sürücüsüz Otomobil Reklamı Yayından Kalktı

1
0
0
0
0
Mercedes'in kendini övmesinin yanı sıra diğer sürücüsüz otomobilleri küçümsediği iddia edilen televizyon reklamı yayından kaldırıldı.

Yıllardır markalar arasındaki rekabette en kritik nokta kendini diğer rakiplerine göre öne çıkarmak ve rakiplerini kendinden küçük duruma düşürmek olsa da markaların birbirlerini kötülemeden rekabeti sürdürmesi gerekiyor. Çünkü bu durum bir süre sonra farkına varıldığında bu davranışı sergileyen markanın aleyhine bir durum haline dönüşebiliyor.

Benzer bir durumu geçtiğimiz günlerde dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Mercedes yaşadı. Bir reklam filminde kendi sürücüsüz otomobilini dördüncü seviyede konumlandırırken Tesla gibi dişli rakiplerinin ikinci seviyede olduğunu söyleyen ve abartılı bir şekilde kendi aracından bahseden Mercedes'in yayınladığı reklam filmi yoğun şikayet üzerine yayından kaldırıldı.

Federal Ticaret Komisyonu'nun gelen şikayetleri değerlendirerek vardığı reklamı yayından kaldırma kararı uygulandı ve Mercedes'in sürücüsüz otomobil ile ilgili reklamı TV kanallarında gösterimden çekildi. Reklamın düzenlemeler yapılarak tekrar yayınlanıp yayınlanmayacağı ise henüz gizemini koruyor.

İlgili reklam filmini aşağıdan izleyebilirsiniz:

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0