Metinleri Videoya Dönüştüren Yapay Zeka Modeli: Gen-2 [Video]

6
3
1
0
0
Metinleri Videoya Dönüştüren Yapay Zeka Modeli: Gen-2 [Video]
Metinden resim oluşturan yapay zekalara boyut atlatacak bir gelişme yaşandı. Geliştiriciler, metinlerden video oluşturan bir yapay zeka modeli geliştirdiler. Gen-2 isimli model, birkaç hafta içerisinde kullanıma sunulacak.

Yapay zeka odaklı teknolojiler, son dönemlerde daha çok metinleri resme çevirebilme yetenekleriyle gündemde. Bunun en net örneği, Midjourney ve DALL-E gibi yapay zeka destekli araçlar. Bu araçları kullanarak, bir metnin resim haline getirilmesini sağlayabiliyorsunuz. Yaşanan son gelişmeler, birkaç hafta sonra yapay zeka ile görüntü oluşturma yeteneklerinin birkaç adım öteye gideceğini gözler önüne seriyor.

Yapay zeka temelli araçlarla videolardan arka plan kaldırma ve poz algılama gibi özellikler sunan Runway, yeni bir yapay zeka modeli duyurdu. "Gen-2" olarak isimlendirilen model, metinlerin videolara dönüştürülmesine imkan tanıyor. Sonuçlar henüz mükemmel olmasa da Gen-2 üzerine kurulu video düzenleme araçları, internet dünyasında paylaşılan videolara yepyeni bir boyut kazandıracak gibi görünüyor. Gen-2 geliştiricileri, yapay zeka modelinin birkaç hafta içerisinde kullanıcıların hizmetine sunulacağını duyurdu.

İşte yapay zekanın oluşturduğu bir video

Runway, Gen-2 isimli modelin yeteneklerini gösteren bazı örnekler paylaştı. Yukarıda, o örneklerden bir tanesini görüyorsunuz. Yapay zekaya "Ormanda, çalılıklar arasında yürüyen birisini arkadan takip et" şeklinde bir komut giren ekip, görmekte olduğunuz görüntüyü elde etti. 

Yukarıda ise başka bir örnek görüyorsunuz. Ekip, bu görüntülerin oluşturulması için şu komutu kullandı: Bir gözün yakından çekimi.

Başka bir örnekte ise Gen-2'nin tepelik bir alanın yukarıdan görüntüleme yapıldığı bir videoyu oluşturduğunu görüyoruz. Runway ekibinin nasıl bir komut girdiğini az çok tahmin edebilirsiniz.

Gen-2'nin bazı dikkat çekici özellikleri var. Bu yapay zeka modelini kullanarak, bir fotoğraftaki bir nesneyi herhangi bir videoya yerleştirip, hareket kazandırabiliyorsunuz. Ayrıca bir fotoğrafın sadece belirli bir bölümünü hareket ettirebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, bir videodaki hareketleri başka bir videodaki nesneye aktarabilir, fotoğraf veya videolardaki nesneler üzerine kaplamalar yerleştirebilir, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak oluşturduğunuz 3 boyutlu görselleri gerçek bir nesne haline getirebilirsiniz. Eğer bu yapay zeka bir gün mükemmel hale gelirse, herkes kendi profesyonel videosunu oluşturmaya başlar gibi görünüyor.

Gen-2 için oluşturulan tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz

Kaynak : https://research.runwayml.com/gen2
6
3
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
1
0
0