Microsoft'a Xbox One ve Windows Phone Şoku!

0
0
0
0
0
Microsoft'un bu yılki 2. finansal karnesi açıklandı. Xbox One ve Windows Phone ile üzülen şirket Bing reklamları ve diğer gelirler ile rahatladı.

Microsoft, 2016 yılının 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Nisan, Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan sonuçlara göre şirketin gelirleri 20.6 milyar dolar oldu. 3.1 milyar dolar net gelir elde eden şirketin yüzü bu dönemde pek gülmedi. Yıllık bazda yüzde 7 gelir kaybı yaşayan şirket Windows Phone ve Xbox One satışlarında da büyük düşüşü yaşadı.

Windows Phone satışları 870 milyon dolar azaldı. Bu düşüşün oransal karşılığı ise yüzde 71. Oyun gelirleri ise 152 milyon dolar azalarak yüzde 9’luk bir azalma yaşadı. Xbox One donanım satışları ise yüzde 33 oranında düşüş gösterdi.

Donanımlarda büyük darbe yiyen Microsoft, online hizmetlerde gelir artışı yaşadı. Bu alanda en dikkat çeken alan ise arama motoru reklamcılığı oldu. Bing reklamlarının gelirleri 514 milyon dolar arttı. Windows OEM satışları yüzde 11, OEM dışı Windows satışları ise yüzde 27 oranında bir artış gösterdi.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0