Microsoft: Yeni Mac'in Başarısızlığı Ciddi Sayıda Kullanıcıyı Surface'e Çekiyor

0
0
0
0
0
MacBook Pro'larda meydana gelen bazı hatalardan sonra meydan Microsoft'a kalmış gibi gözüküyor.

Yeni MacBook Pro, barındırdığı donanımsal özellikler ile kullanıcılarına şimdiye kadar ki en sağlam MacBook deneyimini sunmayı hedefliyor fakat son birkaç haftadır cihazlarda meydana gelen pek çok hata mevcut.

Bu hatalar içinde en fazla ön plana çıkan ise I/0 portlarındaki problem ve grafik ile bataryada meydana gelen sorunlar olarak karşımıza çıkmakta. İşte bu vb sorunlar, MacBook Pro kullanıcılarını, sektörde MacBook Pro'nun en büyük rakibi olan Surface PC ve laptoplarını tercih etmeye itiyor.

Microsoft tarafından yıllık olarak düzenlenen Windows blogunda yapılan açıklamaya göre, MacBook Pro'ların sahip olduğu sıkıntılar sebebi ile hayal kırıklığına uğrayıp Surface PC ve laptopları tercih eden kullanıcıların sayısı, hiç olmadığı kadar artmış durumda.

Microsoft'un paylaştığı bilgilere göre değişim programı kapsamında MacBook'larını iade ederek yerine farklı bir cihaz alma hakkı sunulan kullanıcılar, bu haklarını Surface'lerden yana kullanmaktalar. Tabi bunda Microsoft'un değişim programlarında uyguladığı kampanyaların da etkisinin bulunduğu söylenmekte.

Tabi bunlar Microsoft cephesinin paylaştığı bilgiler. Ancak bazı analist firmalarına göre de MacBook Pro'ların pazardaki satış durumları gayet olumlu devam etmekte. Hatta Slice Intelligence firmasının verilerine göre yeni Mac'ler, satışa sunulmasının üstünden geçen 5 sene içerisinde sektördeki bütün rakiplerinden daha fazla satmayı başarmış.

İki dev marka ve cihazları arasında devam eden çekişmede kim önde ve genele odaklandığımızda ipi kim göğüsleyecek bilemiyoruz. Fakat gerek MacBook Pro, gerekse yeni Surface'ler, gerçekten sundukları şeyler konusunda alanlarında en üstteler diyebiliriz.

Kaynak : https://9to5mac.com/2016/12/12/macbook-pro-disappointment-switching-surface/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0