SON DAKİKA: Muğla'daki Yangın ile Yeniköy Termik Santrali Arasındaki Mesafe Git Gide Azalıyor

74
28
5
1
1
SON DAKİKA: Muğla'daki Yangın ile Yeniköy Termik Santrali Arasındaki Mesafe Git Gide Azalıyor
Bugün Muğla'da başlayan ve hava müdahalesine rağmen etki alanı genişleyen yangın, NASA'nın dünya çapındaki yangınları anbean aktardığı haritasında görüntülenebiliyor. Haritaya göre alevlerle Yeniköy Termik Santrali arasında 12 kilometre mesafe kaldı.

1 Ağustos gündüz saatlerinde Muğla'nın Çökertme ilçesinde başlayan yangın henüz kontrol altına alınamadı. NASA'nın canlı yangın haritası Fire Map'e göre yaklaşık 85 kilometrekarelik bir alanda etkisini sürdüren alevler etkisini artırıyor.

Menteşe ilçesinde bulunan Yeniköy Termik Santrali ise alevlerin ilerlediği yönde bulunuyor. Bu nedenle hem bölge halkı hem de bölgeden uzakta olan vatandaşlar durumu sosyal medya üzerinden dile getirip acil yardım çağrısında bulunuyor.

NASA'nın canlı haritasına göre  Muğla'daki yangın ile termik santral arasındaki mesafe 12 kilometre:

Eğer Tweet görünmüyorsa buraya tıklayabilirsiniz.

Tüm dünyadaki yangınları anlık olarak takip etme imkanı sunan Fire Map üzerinden Muğla, Çökertme'deki yangının etki alanı gözlemlenebiliyor. 2 Ağustos gündüz saatlerinde hava müdahalesi yapılan yangın, bölgeden gelen bilgilere göre soğutma çalışmalarının yetersizliği nedeniyle yeniden başladı.

Yangın Yeniköy Termik Santrali'ne ulaşırsa neler olabilir?

Öncelikle Yeniköy Termik Santrali'nin bir nükleer santral olmadığını, yani yangının ulaşması durumunda radyoaktif bir reaksiyon gerçekleşmeyeceğini belirtmek gerekiyor. Termik santralle; fosil yakıtlar kullanılarak oluşturulan su buharının türbinleri harekete geçirmesi ile elektrik enerjisinin üretildiği santrallerdir. Bir başka deyişle termik santraller nükleer enerjinin değil, fosil yakıtlardan elde edilen ısı enerjisinin kullanıldığı bölgelerdir. Bu nedenle yangının ulaşması durumunda patlama oluşma ihtimali daha zayıf olarak yorumlanabilir. 

Diğer taraftan termik santraller çevresindeki bölgenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşıladığı için -yangının etki göstermesi durumunda- bölgede geniş çaplı elektrik kesintileri yaşanabilir. Bu kesintiler yangın kontrol altına alındıktan sonra yapılacak çalışmalarla giderilebilir.

  • Haberdeki veriler, 2 Ağustos saat 02.00 - 02.30 arasında alınmıştır.

Muğla, Milas Belediye Başkanı'ndan açıklama:

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının santrale yaklaşma durumu hakkında "Rüzgar termik santralin ters yönünde esiyor. Biraz olsun tehlikeyi bertaraf etmemizi sağlayabilir. Uçaklar devreye sokulmadığı sürece iş burada zor." bilgisini paylaştı.

74
28
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
74
28
5
1
1