Müjdemizi İsteriz: AIDS’e Çare Bulunmuş Olabilir!

3
0
0
0
0
İngiltere’de yaşayan 44 yaşındaki bir adam, yeni tıp teknikleriyle olduğu tedavi sonrasında kanında HIV virüsüne rastlanmıyor!

Dünyamızda her ne kadar bilim ve tıp gelişmekte olsa da her gelişmeye karşıt yeni bir çaresi bulunamayan hastalıklar ortaya çıkıyor. Bundan önce veba, humma, kanser gibi hastalıklara çare bulunamıyorken, artık gelişen tıp bilimi, %100 olmasa da bu hastalıkların önüne geçebiliyor. Ancak HIV virüsü ile geçen ve şu anda hiçbir önlemi bulunmayan AIDS ise, tıp karşısındaki üstünlüğünü onlarca yıl korumaya devam etti.

Fakat İngiltere’den gelen sevindirici haber, artık AIDS’in de çaresi bulunmayan bir hastalık olmadığını gösterecek gibi. İngiltere’deki tıp alanında öne çıkan üniversiteler ve İngiliz tıp bilimcileri ile kurulan ekip, 50 kişilik AIDS hastalığına sahip olan gönüllüler üzerinde yeni tıp yöntemini test etti. Klinik Araştırma Altyapısı İçin Sağlık Araştırmaları Ulusal Enstitü Ofisi tarafından yürütülen bu projede mutlu sona ulaşılmış gibi görünüyor.

The Sunday Times’ın haberine göre bu 50 kişilik gönüllü ekipten 44 yaşında olan bir erkek denekte yapılan son testlerde kanında herhangi bir şekilde HIV virüsüne rastlanmadı. Antiretroviral tedavi” adı verilen yöntem ile HIV virüsüne sebep olan T hücreleri yok edildiğinin altını çizen Profesör Sarah Filder, dominant, yani asıl sorunu sağlayan hücrelerin de ortadan kalktığının altını çiziyor.

Ancak herşey bitmiş değil. Çünkü şu anda bu 44 yaşındaki gönüllünün kanında HIV virüsü olmaması sevindirici bir etmen iken, asıl önemli olan tekrar ürememesi. İşte çalışmalar devam ederek ortadan kaybolan HIV virüsünün tekrar üreyip üremediğini kontrol edecekler. Eğer, virüs tekrar ortaya çıkmaz ise AIDS’in kötü hastalık olma sorunu ortadan kalkabilir. Umarız bu çalışmalar sonuç verir ve bu beladan kurtulmuş oluruz.

3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0