MUNAURORA’18, 8-11 Eylül Tarihlerinde İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde

10
2
1
0
0
Birleşmiş Milletler'in bir simülasyonu olan MUNAURORA’18, geniş katılımcı kitlesiyle 8-9-10-11 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleşecek.

İzmir genelinde birçok farklı okulun MUN alanında en başarılı öğrencilerinden oluşan MUNAURORA’18 ekibi, Türkiye genelinden gelecek 300 kişiden fazla katılımcıya en iyi MUN (Model Birleşmiş Milletler) deneyimlerini yaşatmak için 8-9-10-11 Eylül 2018 tarihlerinde MUNAURORA 2018 konferansını İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde gerçekleştirecek.

Model Birleşmiş Milletler AURORA Konferansı nedir?

Model Birleşmiş Milletler’de öğrenci delegelerin her biri, bir ülkeyi temsil eder. Model Birleşmiş Milletler AURORA Konferansı ise Birleşmiş Milletler’in bir simülasyonudur. Konferans, panel ya da forum usulüyle yürütülmekte olan toplantılardan oluşur. Organizasyonun amacı ise katılım gösteren öğrencilerin yapıcı bir tartışma ortamında temsil ettikleri ülkelerin görüşlerini yansıtarak günümüz dünya sorunlarına çözüm üretmeye çalışmasıdır.

Model Birleşmiş Milletler konferansları, tabii olarak kültürel etkileşimlere ve yabancı dil gelişimine olanak sağlar. Söz konusu organizasyon bireylerin dünyaya bakış açısını değiştirirken, siyasi konularda fikir edinmesini sağlar ve büyük topluluklar önünde konuşabilme becerisini önemli miktarda geliştirir.

Model Birleşmiş Milletler AURORA Konferansı’ndaki komiteler şu şekilde olacak;

  • Disarmament International Security Committee (DISEC)- SİLAHSIZLANMA ULUSLARARASI GÜVENLİK KOMİTESİ
  • United Nations Human Rights Council (UNHRC) – BİRLEŞMİŞ MİLLETLER İNSAN HAKLARI KONSEYİ
  • World Health Organization (WHO)- DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ
  • United Nations Security Council (UNSC)- BİRLEŞMİŞ MİLLETLER GÜVENLİK KONSEYİ
  • Historical Crisis Committee : Napoleonic Wars – TARİHİ KRİZ KOMİTESİ: NAPOLYON SAVAŞLARI
  • Historical Crisis Committee: India Cabinet TARİHİ KRİZ KOMİTESİ: HİNDİSTAN KABİNESİ Crisis Committee : Clone Wars – KRİZ KOMİTESİ : KLON SAVAŞLARI
10
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
2
1
0
0