Müzede Sergilenen Van Gogh'un Eserlerini Yıllarca Gerçek Diye Yutturmuşlar!

2
0
0
0
0
Hollanda'daki Van Gogh Müzesi'nde, sanatçıya ait çizimlerin yer aldığı not defterleri sahte çıktı. Müze, bu eserleri vitrinden kaldırdı.

Hollanda’daki Van Gogh Müsesi, Van Gogh’un 1888 ve 1890 yılları arasında çizildiği düşünülen, not defterindeki çizimleri sergilemeyi bıraktı. Müzeden yapılan açıklamada, bu çizimlerin sahte olduğu söylendi. Toronto Üniversitesi’nin emekli akademisyenlerinden Welsh-Ovcharov tarafından Van Gogh’a ait olduğu ileri sürülen söz konusu eserler, uzun süredir Hollanda’da sergileniyordu. Yapılan son incelemelerle sahte olduğu anlaşılan eserler; ressamın iyi bir kopyasından ibaret.

Eserlerin stil, teknik ve ikonografi gibi açılardan incelendiği çalışmanın sonucunda, ressamın diğer eserlerinde ve bu not defterlerindeki çizimlerde büyük farklılıklar keşfedildi. Ayrıca buraya çizilen resimlerdeki mürekkep, sanatçının başka bir eserinde hiç kullanılmamış.

1888 ve 1890 yılları, sanatçının psikolojik olarak sorunlar yaşadığı yıllardı. Kulağını kesip bir hayat kadınının üzerine fırlatması, birçok kişi tarafından bilinen ve filmlerde bile işlenen bir olaydı. Tüm bu buhranlardan sonra Van Gogh, intihar ederek hayatına son verdi. Hollanda’da eserlerinin sergilendiği müzede 500 adet resmi mevcut.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-3938968/Newly-discovered-Van-Gogh-drawings-labelled-imitations-museum.html
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0