Boeing, Ay Görevi İçin NASA'ya Bir Teklifte Bulundu

11
3
2
0
0
NASA, 2024 yılında bir kez daha Ay’a insanlı uçuş gerçekleştirecek. Boeing, gerçekleştirilecek olan bu görev için, NASA’ya bir teklif sundu. Şirket, sunduğu teklifle birlikte bu görevin daha düşük riskle ve daha güvenli bir şekilde tamamlanacağını söyledi.

NASA, önümüzdeki yıllarda Ay’a tekrar insanlı bir uçuş gerçekleştirecek. Boeing firması da iniş aracı için NASA’ya bir teklifte bulundu. Firmanın teklifi, 2024 yılında gerçekleştirilecek görevde astronotları gezegenimizin uydusuna taşımak.

Plan, NASA’nın planladığı Lunar Gateway ile astronotları Ay’ın yüzeyine göndermek. Lunar Gateway ise Ay’ın yörüngesinde kurulacak bir uzay istasyonu. Ancak bu proje kabul edilirse Gateway’in inşası için NASA’yı beklemeye gerek kalmayacak. Boeing, yaptığı yazılı açıklamada “Ek uzay aracına olan ihtiyacı elimine etmek için direkt olarak NASA’nın Orion’uyla ya da Gateway ile doka girebilecek” ifadelerini kullandı.

Küçük adımlar

Ay

Boeing, süreç için “Ay’a için küçük adımlar” ifadesini kullandı. Askeri üstlenicinin kıdemli başkan yardımcısı Jim Chilton’a göre “Ay yüzeyine en direkt ve en güvenli yolu sunarken görevin karmaşıklığını da en aza indirecek.”

Kalkış için Boeing’in önerdiği Ay’a iniş aracı, NASA’nın aksaklıklar ve bütçe aşımlarıyla uğraşan Space Launch System (SLS) roketine yüklenecek. Şirket, herhangi bir gecikme aksilik konusunda ise endişeli değil.

Boeing yaptığı yazılı açıklamada “Space Launch System’in, kendini kanıtlamış uçuş bileşenleri üzerine kurulan eşsiz bir kalkış yeteneği var. Bu yaklaşım; gelişim süresini kısaltacak, riskleri düşürecek, NASA’nın 2024’te Ay’ın yüzeyine güvenli bir şekilde iniş yapmasını sağlayacak” ifadelerine yer verildi.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/moon-lander-boeing-astronauts-nasa
11
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
2
0
0