NBA 2K, GTA Gibi Oyun Serilerinin Sahibi Take-Two'dan Gelen Zamlarla İlgili Açıklama

45
6
4
2
0
Rockstar Games ve 2K Games gibi iki önemli oyun şirketinin sahibi olan Take-Two’nun CEO’su Strauss Zelnick, NBA 2K21’in 70 dolardan satılmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Şirketin, bundan sonraki oyunlarda bu fiyatı standart olarak alması bekleniyor.

Rockstar Games ve 2K Games’in üst şirketi olan Take-Two’nun CEO’su Rockstar Games ve 2K Games gibi iki önemli oyun şirketinin sahibi olan Take-Two’nun CEO’su Strauss Zelnick, NBA 2K21’in 70 dolardan satılmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Yurt dışında standart oyun fiyatı olan 60 doları, yeni nesil konsollarda 70 dolara çekme sebeplerini açıkladı. Hemen hemen 15 yıldır 60 dolarlık fiyatla satılan AAA kalitede oyunlar, bundan sonra PS5 ve Xbox Series X’te muhtemelen 70 dolardan satılacak. Geçen ay bu haberler ilk ortaya çıktığında, oyuncular normal olarak pek de hoşnut olmamıştı.

Oyun sektöründe, fiyatları 70 dolar bandına çeken ilk şirketin ardından diğer şirketlerden de benzer adımlar geleceğini düşünen oyuncular, bu sebeple Take-Two’ya sert eleştirilerde bulundular. Bugün ise şirketin CEO’su Zelnick, zam kararıyla ilgili olarak “Fiyatlandırma, deneyimin kalitesini yansıtmalıdır ve biz en iyi deneyimleri sunmayı amaçlıyoruz. Bizim açımızdan, uzun zamandır oyunlara gelmeyen zam göz önüne alındığında son derece mütevazı bir fiyat değişikliği” dedi. 

Yeni standart olacak

Yeni nesil konsollarda daha pahalı bir geliştirme süreci geçirdiklerini söyleyen Zelnick, oyuncuların aldıkları deneyimin yeni nesil konsollarda daha yüksek olacağını belirtti. Zelnick’in yaptığı açıklamalara bakacak olursak, NBA 2K21 için uygulanan fiyat politikasının bundan sonra tüm 2K Games ve Rockstar Games oyunlarında standart halini alacağını öngörebiliriz. Özellikle önümüzdeki dönemde çıkacak Grand Theft Auto 6 gibi oyunların bu fiyat etiketiyle geleceği düşünülüyor. 

TL bazında etkileri çok daha fazla hissedilecek

Elinde Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, NBA 2K, Borderlands, Mafia gibi frençayzlar bulunduran Take-Two, bu kadar popüler olan oyunlardan daha fazla para kazanmak istiyor. Sadece 10 dolarlık fiyat artışı, dünya genelinde eleştirilere neden olsa da ülkemizde bu artış çok daha farklı etkilenecek gibi duruyor. Hemen hemen 100 TL bandında yükselecek oyunlar, ülkemizde zaten çok pahalı olan oyunları iyice ateş pahasına çevirecek. 

Peki sizce Take-Two’nun oyun fiyatlarını yükseltme kararı doğru bir karar mı? Bu şirketten sonra Ubisoft, Bethesda, EA gibi diğer oyun şirketlerinin benzer adımlar atmasını bekliyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.destructoid.com/stories/take-two-ceo-says-rockstar-and-2k-s-games-are-good-enough-to-justify-a-70-price-599518.phtml
45
6
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
45
6
4
2
0