Netflix, Mobil Kullanıcılarından 'Fiziksel Aktivite' Verilerini Toplama İzni İstiyor

23
6
5
4
1
Netflix, Mobil Kullanıcılarından 'Fiziksel Aktivite' Verilerini Toplama İzni İstiyor
Netflix'in Android kullanıcılarından, "fiziksel aktivitelerini" takip etme ve verileri depolama izni istiyor. Netflix, verilerin neden toplandığı konusunda açıklamalarda bulundu.

Görünen o ki Netflix, Android akıllı telefon kullanıcılarının karşısına “fiziksel aktivite” verilerini toplama izni almasını isteyen bir bildirim çıkarıyor. Şirket bunun neden yapıldığına dair bir açıklama yaptı, ancak muhakeme insanlara pek mantıklı gelmiyor.

Twitter kullanıcısı @BetoOnSecurity yeni izinleri ilk fark eden kişi oldu. Resmi Netflix Twitter hesabına, şirketin neden fiziksel aktivite verilerine ihtiyaç duyduğunu soran bir mesaj gönderdiler.

Daha sonra, şirketten bir açıklama geldi. Netflix, testin bir parçası olarak fiziksel aktivite verilerini topladığını doğruladı. Netflix, verilerin kullanıcılar “hareket halindeyken” video kalitesini yükseltmek için kullanılacağını açıkladı.

“Üyelerimize daha iyi bir deneyim sunmak için sürekli olarak test yöntemleri uyguluyoruz. Bu, bir üye yoldayken video oynatma kalitesini nasıl artırabileceğimizi görmek için yapılan bir testin parçasıydı. Testte yalnızca bazı hesaplar var ve şu anda kullanıma sunma planımız yok.”

Açıklama oldukça zararsız görünüyor ama kafalardaki soru işaretlerini gidermek için yeterli değil. Şirketin bir yerden diğerine yolculuk yapan kullanıcılar ile bu hareket sırasında video akışı kalitesi arasında bir ilişki olup olmadığını incelemekte olduğunu varsayıyoruz. Ancak, durum buysa, Netflix’in bu noktada akıllı telefon bağlantı donanımını kontrol etmediği için bu konuda nasıl bir şey yapabileceği pek açık sayılmaz.

Netflix'in bu verileri, hareket halindeyken video izleyen kullanıcıların ne yaptıklarını incelemek için kullanması çok daha olası görünüyor. Netflix, verileri müşterileri daha iyi tanımak için de kullanıyor olabilir.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/netflix-physical-activity-data-1014547/
23
6
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
23
6
5
4
1