Yüksek Bütçesi ile Ağızları Açık Bırakan Altered Carbon'un 2. Sezonunda Kovacs Geri Gelecek mi? (Spoiler)

21
3
2
2
2
Son dönemde Netflix'in en başarılı uyarlama dizilerinden biri olan ve yüksek bütçesi ile Game of Thrones'u dahi geride bırakan Altered Carbon'un 2.sezonunda başrol belli oldu.

İlk sezonu ile büyük bir beğeni toplayan Richard Morgan’ın Cyberpunk bir dünyayı tasvir ettiği romanından uyarlanan Altered Carbon, oldukça başarılı bir sezon finali ile ilk sezonuna noktayı koydu. Temel anlamda insanlığın ölüme bir çare olarak beden değiştirmeyi kullandığı bir gelecekte geçen hikayede; Kovacs adlı eski bir asi asker, önemli bir görev için bir başka kişinin bedeninde tekrar canlandırılarak kendini ait olmadığı bir dünyada bulmuş ve bu farklı beden ile önemli görevini tamamlayarak dünyaya tekrar veda etmişti. Ana karakter olan Takeshi Kovacs’ın orijinal bedeni Will Yun Lee tarafından canlandırılırken, transfer edildiği beden rolünde ise Joel Kimmen karaktere hayat veriyordu.


Dizinin 2. sezonuna dair çokça dedikodu olmasına karşın tahminler orijinal romanın ötesine gidemiyordu. Altered Carbon’nun 2. sezonu yapıp yapmayacağına dair tartışmalar devam ederken resmi açıklama nihayet gelmiş ve 2. sezonun 8 bölüm halinde yayınlanacağı duyurulmuştu. Başroldeki Joel Kimmen’ın diziye dönüp dönmeyeceği söylentileri bugünden itibaren bir netlik kazandı. Dizide Kovacs’ın bir başka bedene transfer edilmiş halini canlandıran ünlü oyuncu, 2. sezonda yer almayacak.

Altered Carbon’un 2. sezonunda geri dönecek olan Kovacs’ın yeni bedeni, Kaptan America ve  Avengers Sinematik Evreni’nde Falcon karakterini canlandıran Anthony Mackie’ye ait olacak. Dizinin fanatikleri için yeni başrol karaktere alışmak zorlu bir süreç olsa da dizinin temel konseptlerinden biri haline gelen çok ırklılığı yansıtması açısından oldukça iyi bir seçim olduğunu söylemek mümkün

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/7/27/17622118/netflix-altered-carbon-renewed-season-2-anthony-mackie-broken-angels-joel-kinnaman-science-fiction
21
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
21
3
2
2
2