Netflix’in Pazardaki Payını 51 Milyar Dolara Yükselten Şey: Çalışanlara Sınırsız Tatil!

1
0
0
0
0
2004 yılından beri diledikleri kadar tatil yapan Netflix çalışanları, şirketin bu dönemde pazardaki payının 51 milyar dolara çıkmalarını sağlamış.

Haberin başlığını görünce şaşırmış olabilirsiniz ama durum hakikaten de böyle. Netflix, çalışanlarına 2004 yılından beri sınırsız tatil yapma fırsatı tanıyor. nedeni ise çalışanlarının işteki verimliliklerini yükseltmek. Bu sayede şirketin değeri 51 milyar dolara kadar yükselmiş.

Sınırsız tatilden kasıt elbette herkesin rahata bağlaması değil, çalışma saatlerinin esnek olması. Herkes yapılması gereken işi yapıyor ve kendisine ne kadar zaman kalması gerektiğini çalışanın kendisi belirliyor. Yani bir iş eğer 2 saatte bitirilebilecekse, bunu günün 6 saatine yaymak yerine olması gerektiği gibi 2 saatte bitiren çalışan, geri kalan zamanını kendisine ayırıyor. Ayrıca bu durumu asla suistimal etmiyorlar çünkü dünyada bu rahatlığı sağlayan şirket sayısının bir elin parmağını geçmediğini biliyorlar.

Bu tarzda bir çalışma fikri aslında bundan 35 yıl önce Brezilya merkezli Semco isimli bir şirket tarafından ortaya çıkmış. Şirketin kurucusunun 21 yaşındaki oğlu, çalışma saatlerinin kendisini ve çalışanlarını tüketmeye başladığını fark etmiş radikal bir karar alarak tıpkı Netflix’in yaptığı gibi çalışanlarına sınırsız tatil yapabilmelerini sağlayan bir sistem geliştirmiş. O zamanlar 4 milyon dolar olan Semco’nun değeri, şu an 1 milyar dolar civarında.

Kaynak : http://sosyalmedya.co/neden-herkesin-sinirsiz-tatil-yapmasi-gerekiyor/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0