Netflix’e Küçük Ama Oldukça Etkili Bir Özellik Geliyor

80
2
2
2
1
Dünyanın önde gelen yayın platformlarından Netflix, 'izlemeye devam et' özelliği için küçük ama etkili sayılabilecek bir yenilik üzerinde çalışıyor. Şu anda test aşamasında olan özellik, testler başarıyla tamamlanırsa tüm kullanıcılar için yayınlanacak.

Disney+, her çevrimiçi yayın uygulamasında bulunması gereken bir özellikten yoksun şekilde geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülmüştü. Kullanıcılar için oldukça önemli bir kolaylık olan bu özellik, izlediğiniz dizilere veya filmlere kaldığınız yerden devam etmenizi sağlayan ve muhtemelen Netflix gibi platformlardan aşina olduğumuz bir özellikti.

Dev platform, bu özelliğin eksikliğini hemen fark etti ve sorunu hızlı bir şekilde çözdü. Bunun nedeninin ise platformun piyasaya sürülmesinden önce yaşanan bazı aksaklıklardan kaynaklandığını söyledi. Tabii ki bu, Netflix’in 'izlemeye devam et' özelliğinin mükemmel bir şekilde çalıştığı anlamına gelmiyor ve şirket, bu özellik için bir düzeltme hazırlıyor.

Artık istemediğiniz dizileri ‘izlemeye devam et’ listesinden kaldırabileceksiniz:

Netflix yeni özellik

Netflix’in mevcut sürümünde 'izlemeye devam et' listenizdeki hiçbir şeyi hızlı ve kolay bir şekilde kaldıramazsınız. Bunu yapmak içinse hesabınızın 'İzleme Etkinliği' menüsüne gitmeniz ve bunu yalnızca Netflix masaüstü sürümünden yapmanız gerekiyor ancak Netflix’in mobil ve televizyon uygulamaları için gelecekte yayınlanması planlanan bir sürüm, bu kadar uğraşmaya gerek kalmadan doğrudan menüden bu ögeleri kaldırmanıza izin verebilir.

Yukarıda yer alan görsellerde de görebileceğiniz üzere bu özelliğe, ilgili sayfada yer alan menü kısmından doğrudan ulaşabileceksiniz. Bu noktada bizim ilgilendiğimiz menü ögesi 'Remove From Row' yazılı özellik. Bu özelliğe dokunulduğunda söz konusu dizi veya film, 'izlemeye devam et' bölümünden rahatça kaldırılabilecek.

Her yeni özellikte olduğu gibi bu da yalnızca bazı Netflix kullanıcılarının erişebildiği bir yenilik ve şu anda test aşamasında. Bu noktada Netflix, işler planlandığı gibi gider ve özellikte herhangi bir sıkıntı yaşanmazsa özelliği tüm kullanıcılar için erişilebilir hâle getirecektir. Peki siz Netflix’in bu küçük ama işlevsel özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://bgr.com/2019/12/02/netflix-continue-watching-feature-might-get-title-removal-option/
80
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
80
2
2
2
1