Netflix'in Şifre Paylaşımını Durdurmak İçin Neler Yapabileceğini Gösteren İddia: Kullanıcılardan Parmak İzi İstenebilir!

18
10
2
0
0
Popüler pazar araştırmacısı şirketi olan CCS Insight’ın bir analistine göre Netflix, hesap paylaşımını kısıtlamak adına kullanıcılarından parmak izi veya yüz taraması isteyebilir.

Bildiğiniz gibi bir süredir dünyanın en büyük dizi ve film platformlarından biri olan Netflix’in hesap paylaşımına engel olmak için çeşitli yaptırımlar uygulayacağını konuşuyorduk. Hatta 3 gün önce Netflix, şifre paylaşımını kaldıracağı tarihi de açıklamıştı.

Şimdi yeni bir iddiaya göre Netflix’in hesap paylaşımını engellemek için uygulayacağı yaptırımlardan biri, kullanıcılardan parmak izi istemek olacak. Gelin söylentinin detaylarına hep beraber göz atalım.

Netflix, hesaba girerken kullanıcılardan artık parmak izi isteyecek iddiası:

CCS Insight'ın baş analisti Ben Wood, Netflix'in kullanıcılardan parola paylaşımını kısıtlamak için parmak izlerini okutmalarını veya yüz tanımayı kullanmasını isteyebileceğini öngörüyor. Bu akıllı telefonlarda ve tabletlerde mümkün, peki bilgisayarlar veya televizyonlarda parmak izi nasıl isteyebilirler?

Burada da analist Wood’un öngörüsüne göre Netflix, bilgisayar veya televizyondan Netflix’e girmek istediğinizde parmak izi veya yüz tarama sensörü olan bir akıllı telefonunuza bildirim gönderecek ve sizin gerçekten orada olduğunuzu, bu yöntemlerle kanıtlamanızı isteyecek.

Sizce de Netflix, bu hesap paylaşımını kısıtlama işini biraz abartmıyor mu? Zira kendileri zamanında hesap paylaşımını öven Twitter paylaşımları bile yapmışlardı. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/barrycollins/2022/10/22/netflix-could-demand-fingerprints-to-stop-password-sharing/?sh=3767611a6a3c
18
10
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
10
2
0
0