Netflix’e Fragman Anlayışını Yeniden Yazan Yepyeni Önizleme Özelliği Geldi!

0
0
0
0
0
Netflix, şu an için sadece televizyonlar için sunacağı yepyeni özelliği ile dikkat çekecek.

Ülkemizde yayınlandığından bu yana git gide daha büyük kitleler tarafından kullanılmaya başlanan Netflix, House of Cards, Marvel serileri ve birçok yapımıyla dikkat çekmekte. Son dönemde Stranger Things ile ön plana çıkan Netflix, geçtiğimiz günlerde sunduğu mobil cihazlara özel indirme işlevinin ardından şimdi de televizyon ve konsollara özel yeniliği ile geliyor.

Televizyonda ve haftaya gelecek konsol güncellemeleriyle tv ekranlarında yepyeni bir Netflix deneyimi sunacak olan firma, film ve dizi seçimlerinizde size oldukça yardımcı olacak.

Yukarıda tanıtım videosunu görebileceğiniz gibi bir dizi ya da filmin üzerine geldiğinizde ekranın sağ üst tarafındaki tanıtım bölümünde otomatik olarak özel bir önizleme videosu başlatacak olan Netflix, klasikleşmiş fragman anlayışından çok farklı ve yaklaşık olarak bir yıldır üzerinde çalıştığı bir algoritma ile size diziye ait tüm sezonları ya da filmi kapsayan bir tanıtım videosu sunacak.

“Hangi filmi/diziyi izlesem acaba?” gibi bir düşünceyle dizi ve filmlerin fragmanlarını izleyip, yorumlara bakarak geçen zamanı yok etmeyi amaçlayan bu özellik, size dizi ve filmi izlemeniz noktasında seçim aşamasında en güzel yardımı sunacak.

Özel bir çalışma ile hiçbir şekilde spoiler yemeyeceğinizi de özellikle belirten Netflix Product Innovation Başkan Yardımcısı Chris Jaffe, Webtekno olarak özel bir görüşme ile yeni özelliği anlattı.

Filmin ve dizinin durumuna göre 10-15-30 ve 90sn arasında değişecek olan bu tanıtım videoları sadece Netflix Originals öğeleri değil, tüm Netflix arşivinde geçerli olacak. Bugün itibariyle televizyonlardaki Netflix uygulamasına gelen yenilik, 1-2 hafta içinde de konsollardaki Netflix uygulamalarına gelecek.

“Mobil platforma da gelecek mi?” sorumuza “Şu an için ilk etapta televizyon deneyimini geliştirmek amacıyla sunuyoruz. Mobil platforma gelen indirme özelliğinin mobile özel olması gibi bu özellik de televizyonlara özel olacak. Ancak ilerleyen zamanlarda bir ihtimal de olsa mobile getirebiliriz” şeklinde açıklama yapan Jaffe, bu oldukça farklı özelliklerine güvendiklerini ve artık Netflix kullanıcılarının dizi ve film seçimlerinde zaman kaybı yaşamadan sadece film ve dizi keyfi, yani Netflix and Chill anlayışına daha da adapte olacaklarını belirtiyor.

Son olarak aklınıza takılabilecek dil konusuna da değinelim. Bu önizleme videolarında dil seçimi yapma noktasında genel Netflix deneyiminiz hangi dilde ise o şekilde olacak. Yani Türkçe bir Netflix arayüzü sahibi iseniz bu önizleme videoları da Türkçe dublaj desteği veren içeriklerde Türkçe olarak karşınıza çıkacak. Eğer İngilizce dilini kullanıyorsanız tümü İngilizce olacak elbette.

Bakalım bu fragman anlayışına yepyeni bir boyut kazandıran Netflix TV yeniliği ne kadar kullanışlı olacak, bugünden itibaren hep beraber göreceğiz. Eğer siz de bir Netflix üyesi ve akıllı televizyon sahibi iseniz (buna Apple TV ve benzeri Netflix desteği sunan tv platformları da dahil) aplikasyona gelen güncellemeyi indirerek yepyeni Netflix deneyiminize başlayabilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0