Nijerya'da Bir Adam, Motoru Çalışan Uçağın Kanadına Çıkıp Kabine Girmeye Çalıştı

55
6
3
3
0
Uçakların bagaj kısmında veya teker yuvalarına saklanan yolcuları zaman zaman duyuyoruz. Nijerya'da ise kalkışa hazırlanan uçağın kanadına çıkan adam, büyük bir tehlike atlattı ve uçağın içerisindeki yolcuları paniğe soktu.

Son zamanlarda uçaklarla ilgili fazlasıyla ilginç haberlerle karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde bir yolcu "hava almak istediği için" acil durum çıkışını açmış ve şişme kaydırağı da aktif hâle getirmişti. Üzerinden 1-2 gün geçmeden çok benzer bir olay Türkiye'de yaşandı ve bir yolcu acil durum çıkışını açmaya çalıştı.

Geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen bir olay ise akıllara durgunluk verdi. Murtala Muhammed Havalimanı'nda iç hatlarda uçuş yapacak olan Nijerya merkezli Azman Air'ın uçağı, çok ilginç bir enstantaneye sahne oldu.

Uçağın içerisinde bulunan bir yolcunun amatör çekimine göre Nijeryalı bir kişi, motorları çalışıyor olan bir uçağın kanadının üzerine çıktı. Paniğe kapılan yolcular ise durumu kabin ekiplerine ve pilotlara bildirdiler.

Pilotlar ise durumu öğrendikleri anda motorlara giden gücü kestiler ve yetkilileri telsizi aracılığıyla haber verdiler. Uçağın üzerine çıkan kişi, derhal güvenlik görevlileri tarafından gözetim altına alındı ve sorguya çekildi.

Ne var ki uçağın kanadının üzerine bir kişinin çıkması ve ortalığı paniğe vermesi, Azman Air'ın seferini geciktirmedi. Nijeryalı adam, kanattan indirildikten sonra motorları çalıştıran pilotlar uçuşa kaldığı yerden devam ettiler.

Açıklama yapan havalimanı yetkilileri, uçağın içinde bulunan yolcuların ve mürettebatın uçuş gerçekleştirildikten sonra bir dizi güvenlik uygulamalarından geçirildiğini söyledi.

Kaynak : https://edition.cnn.com/2019/07/19/africa/nigeria-man-climbs-plane-intl/index.html
55
6
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
55
6
3
3
0