Ninja Theory, Oyun Tasarımıyla Akıl Sağlığı Sorunlarının Üstüne Gidecek

13
1
1
0
0
Ninja Theory, Oyun Tasarımıyla Akıl Sağlığı Sorunlarının Üstüne Gidecek
2 yıl önce 8 Ağustos 2017’de çıkan Hellblade: Senua’a Sacrife oyunun geliştirici stüdyosu Ninja Theory, farklı bir alana daha açıldı. Stüdyo, oyunun da temasını oluşturan akıl sağlığı konusunda yeni bir girişim başlattı.

Hellblade: Senua’a Sacrifice, güçlü akıl sağlığı keşfiyle bilinen bir oyun ve geliştirici stüdyosu Ninja Theory, akıl sağlığı özel eğitim bursu gibi girişimleriyle de bu tarz güzel işlere devam etti. Stüdyo, dün The Insight Project’in duyurusunu yaptı. The Insight Projectİ; klinik sinirbilim, oyun tasarımı ve teknolojiyi birleştirerek akli rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olmayı hedefleyen bir araştırma ve geliştirme projesi.

Xbox Wire’da yer alan blog yazısına göre proje, Ninja Theory’nin kurucu ortağı Tameem Antoniades ile Senua’s Sacrifice’taki akıl problemlerinin sergilenmesi konusunda ekibe yardımcı olan Cambridge Üniversitesi’nden sinirbilim profesörü Paul Fletcher arasındaki bir fikir alışverişinden ortaya çıktı. Fikir ise “ruhsal sıkıntıları hafifletmede strateji üretmek” için uyun teknolojisini kullanmaktı.

Duyuru videosu

Antoniades, yayınlanan duyuru videosunda “Tüm bu araçlar devasa bir kitleyi çekmek, onlara yeni yetenekler öğretmek ve oyunların ustalığını göstermek için yaratıldı. Bu, bizce akıl sağlığına da eşit derecede uygulanabilecek bir süreç” şeklinde konuştu.

Fletcher ise “Hellblade’in görünmeyeni görünür yapmasını sağlayan şeyin ne olduğu içgörüsüne sürekli olarak döndük. Peki, ya daha ileriye gidebilirsek ve insanlara görme, sıkı bağlılık kurma ve belki de korkularının ve endişelerinin üstüne gitmelerini sağlarsak ne olur?” dedi.

Açık ve şeffaf bir keşif türünden araştırma projesi hedefleniyor. İlk adım ise birkaç yıl boyunca kurs almak olacak ve nihai hedef 'sağlıklı olmayı cesaretlendirecek ve akli sorunların tedavisine yardım edecek ana akım bir çözüm' oluşturmak. Projenin hedeflerine derinlemesine bakabilmek için The Insight Project’in resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Stüdyonun bu yazıya konu olan oyunu Hellblade: Senua’s Sacrifice, Steam’de oldukça olumlu eleştiriler alırken oyunun hem PC hem de PlayStation 4 sürümü Metacritic üzerinden oldukça iyi puanlar almayı başardı.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-10-30-ninja-theory-launches-project-to-improve-mental-wellbeing-through-game-design
13
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
1
1
0
0