Nintedo'nun Tuhaf Aparatı Ring-Con, Bir Switch Oyununda Kullanılacak

9
4
2
1
0
Nintedo'nun Tuhaf Aparatı Ring-Con, Bir Switch Oyununda Kullanılacak
19. yy’da kurulan köklü bir firma olan Japonya’nın Nintendo şirketi, geçtiğimiz hafta ilginç bir video paylaşmıştı. Şirket, bugün paylaştığı yeni bir videoyla durumu daha da detaylandırdı ve iyice açıklığa kavuşturdu.

Nintendo, geçtiğimiz hafta insanların “vücutlarını hareket ettirdiği, bir tür aktivite yaptığı, oldukça eğlendiği” tuhaf ve beklenmedik bir video paylaşmıştı. Şirket, bugün Ring Fit Adventure ile daha fazla detay paylaştı. Sıra tabanlı rol yapma oyunu, oyun içerisindeki aksiyonları fiziksel aktiviteye çevirmek için Ring-Con ve bacağa bağlı Joy-Con kullanıyor.

Ring Fit Adventure’da çevrede dolaşırken gerçekten yürümeniz gerekecek ve bacak hızınızla ekrandaki karakterinizin hızı aynı olacak. Ayrıca içerisinde aktivitenin daha az olduğu bir sessiz modu da bulunuyor.

Aparatlar

Kauçuk plastiğe benzeyen Ring-Con, ne kadar sert ve hızlı bir şekilde sıkıldığını, sallandığını ve eğildiğini algılayabiliyor. Videoda gösterildiği kadarıyla Ring-Con hareketleri, kürek sörfünden atlayışı tulumunun kanatlarını çırpmaya kadar her şey için kullanılabiliyor.

Nintendo’dan yapılan açıklamaya göre Ring-Con, daha az güç kullanabilmek için de ayarlanabiliyor. Ayrıca Switch Joy-Con’daki IR (kızılötesi) sensör, çalışma sırasındaki kalp hızınızı ölçmek için de kullanılabiliyor.

Nintendo, “düzenli egzersizlerin keyfini çıkarmak için doğal bir yol” mottosuyla günlük Ring Fit Adventure oyunları ekliyor. Ayrıca bu yeni oyun, Nintendo’nun önceki nesil Wii Fit’inde yer alan skor tabanlı mini oyunları gibi olmaktansa daha uzun vadeye yayılabilir. Tabii bu oyunda da mini oyun modları ve geleneksel egzersiz setleri de bulunuyor.

Ring Fit Advanture, 18 Ekim’de 80 dolarlık fiyatıyla içerisinde Ring-Con ve bacağa bağlamak için kullanılacak kemerle beraber satışa sunulacak.

Kaynak : https://arstechnica.com/gaming/2019/09/nintendos-weird-exercise-ring-is-used-to-control-a-switch-rpg/
9
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
1
0