Nintendo'nun 4K Destekli Yeni Bir Konsol Geliştirdiği Öne Sürüldü

33
5
2
1
0
Economic Daily adlı gazete, Nintendo'nun yeni bir konsol üzerinde çalıştığını bildirdi. İddiaya göre bu konsol, Nintendo Switch olarak isimlendirilecek ve Nintendo hayranlarına etkileyici özellikler sunacak. Nintendo, şu ana dek bu konsolla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Video oyun sektörünün bugünkü konumuna gelmesine önemli katkılar sağlayan şirketlerden Nintendo, 2017 yılında piyasaya sürdüğü Nintendo Switch ile milyonlarca oyunseverin gönlünü kazanmayı başarmıştı. Oyuncular, bu mini oyun konsoluyla uzun zaman haşır neşirken gelen son haberler, şirketin yeni bir konsol üzerinde çalıştığını gösteriyor. Üstelik iddialara göre bu konsol, 2021'in ilk aylarında karşımıza çıkacak.

Nintendo'nun yeni konsoluyla ilgili iddialar, Tayvan merkezli bir gazete olan olan Economic Daily'den geldi. Aktardığı bilgileri Nintendo'nun tedarikçilerinden sağladığını ifade eden Economic Daily, Nintendo'nun 2021'in ilk aylarında "Switch Pro" isimli yeni bir konsolla karşımıza çıkacağını bildirdi.

Nintendo'nun yeni konsolunun dahili ekranınde Full HD, TV'de ise 4K görüntü vereceği söyleniyor

Nintendo Switch

İddialara göre Nintendo Switch Pro, mevcut tasarımdan çok daha şık olacak. Ayrıca bu konsolun dahili ekranının 1080p olacağı, TV'lere bağlandığında ise 4K çözünürlük sunabileceği belirtiliyor. 8 GB RAM'e sahip olması beklenen Nintendo Switch Pro'nun 128 GB depolama alanıyla birlikte gelmesi muhtemel.

Nvidia, bir süre önce "DLSS" isimli yeni bir teknoloji duyurmuştu. Bu yapay zeka destekli makine öğrenim teknolojisi, Nintendo Switch Pro için önemli ve zaruri bir yenilik olabilir. Çünkü eğer bu konsol, televizyonlarda 4K çözünürlük sunmak istiyorsa, DLSS'yi kullanmak zorunda. Çünkü Nintendo Switch Pro'nun işlemci gücü, 4K çözünürlüğü tek başına karşılayabilecek seviyede değil. DLSS bu nedenle Switch Pro için kritik bir önem arz ediyor.

Nintendo, yeni konsolu için sessizliğini koruyor

Nintendo Switch Pro

Nintendo Switch Pro, yetkililer tarafından henüz onaylanmadı. Ancak şirket, zaten bir süredir zaten söylentilerin odağında. Bazı kesimler, Nintendo'nun yaklaşmakta olan yeni konsolunun Switch Lite'ın yenilenmiş bir versiyonu olacağını düşünürken bazılarıysa bunun yepyeni bir ürün olacağını öne sürüyor. Ayrıca Nintendo'nun bir süredir sessiz olmasının nedeninin yeni bir konsol lansmanına hazırlanıyor olması da iddialar arasında.

Nintendo cephesinde bazı gelişmeler yaşandığı aşikar. Ancak bu gelişmelerin neler olduğu, şirketin yeni bir oyun konsolu üzerinde mi çalıştığı yoksa başka bir proje üzerinde mi durduğu şu an için belirsizliğini koruyor. Şirketin konuyla ilgili yapacağı açıklamalar, Nintendo'nun yeni çalışmalarını gözler önüne sermeye yetecek.

Kaynak : https://factschronicle.com/nintendo-switch-pro-4k-24183.html
33
5
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
33
5
2
1
0