Nissan'dan Otomobillerin İçindeki Virüsleri Yok Edecek Teknoloji: Hasta Olmamızı Engelleyecek!

5
1
0
0
0
Nissan, otomobillerin iç mekanlarındaki virüsleri yok edebilecek bir teknoloji geliştiriyor. Yapılan testler sonucunda teknoloji, yalnızca virüsleri değil aynı zamanda bakteri ve mantarları da yok edebiliyor.

Ellerimizi koyduğumuz, oturduğumuz her yerde virüsler ve bakteriler olabilir. Özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte virüslerden korumak için yapılan çalışmalar hızla artmaya devam ediyor. Bu alanda yapılan çalışmalara otomobil devlerinden biri de katıldı.

Kimine göre gündemin yoğunluğundan kimine göre sürü bağışıklığı nedeniyle koronavirüs vakaları azalsa da virüs hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Virüsten korunmak için çeşitli yöntemler geliştirilirken otomobil üreticisi Nissan, virüslerin sürücüleri ve yanındaki kişileri hasta etmesini önlemek için yeni bir teknoloji geliştirdiğini açıkladı. Bu teknolojinin yakın zamanda Nissan Rogue modeli ile tanıtılması bekleniyor.

Geliştirilen teknoloji koronavirüs üzerinde etkili

arabada maske takan insanlar

Nissan ve Tohoku Üniversitesi Eczacılık Bilimleri Fakültesi ile ortaklaşa geliştirilen teknoloji, virüsleri etkisiz hale getirerek insan hücreleriyle birleşmelerini etkin bir şekilde engelliyor. Şirket, geliştirilen teknolojinin koronavirüs başta olmak üzere birçok virüste etkili olduğunu açıkladı. Aynı zamanda bu teknoloji bakteri ve mantarları da yok edebiliyor.

Katalizör aktif türlerini kullanan bu teknoloji, insan reseptör hücrelerine bağlanan virüsler üzerindeki proteinlerin doğal yapısını değiştiriyor ve ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda bu teknoloji benzer teknoloji türlerinin aksine, karanlık koşullarda ve oda sıcaklığında da oldukça etkili şekilde çalışıyor. İlk testler bir koronavirüs türü olan kedi koronavirüsü kullanılarak yapıldı ve başarılı sonuçlar elde edildiği açıklandı.

Peki bu teknoloji otomobillerde nasıl kullanılabilir?

Nissan iç mekan

Nissan, bu teknolojinin çok yönlü olduğunu ve maskeler, klima filtreleri ve hatta tıbbi tekstil ürünlerinde bile kullanılabileceğini iddia ediyor. Yani bu teknoloji şimdilik otomobillerdeki döşemeler üzerinde ya da klima filtrelerinde kullanılabilir.

Bu teknolojinin çalışmasını sağlayan radikal katalizörler, otomotiv boyalarının polimer bazlarında ve iç ve dış plastik aksamlarının temelini oluşturan fiber ve polimer malzemelerde zaten kullanılıyor. Katalizörler bugüne kadar plastiklerin bozulmasını ve çatlamasını engelliyordu artık daha önemli bir görevi var.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/nissan-develops-interiors-that-will-destroy-viruses-before-they-make-you-sick
5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0