Nokia 9.1 PureView'ın 5 Kamera ve Tam Ekranlı Konsept Tasarımı

15
2
2
1
0
HMD Global'in yeni akıllı telefonu Nokia 9.1 PureView ile ilgili bazı render görüntüler ortaya çıktı. Ortaya çıkan konsept tasarım görselleri, telefonun bir hayli geniş kavislere ve ince çerçevelere sahip olacağını ortaya koyuyor.

HMD Global, bir süredir Nokia markalı telefonlardan tam olarak istediğini bulamıyor. Hatırlanacağı üzere şirketin amiral gemilerinden olan ve 5 arka kamerası bulunan telefonu Nokia 9 PureView, beklenen etkiyi göstermedi. Hatta öyle ki bu telefonun DxOMark sonuçları da bir hayli düşük çıktı ve işin aslı, telefonun arkasındaki 5 arka kamera istenildiği gibi yüksek bir kalite sunamadı.

Şimdi ise "91mobiles" isimli bir internet sitesi, Nokia 9.1 PureView'a ait olduğu ileri sürülen bazı konsept tasarım görüntüleri yayınladı. Bu görüntüler, HMD Global'in ilerleyen dönemlerde etkileyici bir akıllı telefonla karşımıza çıkacağını gösteriyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan, o görüntülere ve Nokia 9.1 PureView'ın özelliklerine bakalım.

Nokia 9.1 PureView

Bu konsept görsele göre Nokia 9.1 PureView, neredeyse çerçevesiz bir yapıya sahip olacak. Ayrıca bu telefonun ekranı telefonun yan kısımlarına doğru büyük bir kavisle eğilecek. Yine aynı render görsele göre telefonun alt kısmında minimal bir çerçeve yer alacak. Üst kısımda yer alacak ince çerçeve ise Nokia 9.1 PureView'da olması gereken sensörleri içerecek şekilde geliştirilmiş durumda.

Nokia 9.1 PureView

Telefonun arka kısmında da yine Nokia 9 PureView'da olduğu gibi 5 kamera bulunacak. Ancak bu sensörlerin tüketicilere neler sunabileceği şu an için bilinmiyor. Kamera kurulumunun ortasında bulunan sensör, bir periskop lensi gibi görünüyor olsa da HMD Global'in bu konudaki planlarını anlamak şu an için mümkün görünmüyor.

Nokia 9.1 PureView

Render görsele göre Nokia 9.1 PureView'ın alt kısmı, derli toplu ve sade bir yapıya sahip olacak. Öyle ki telefonun alt kısmında sadece bir USB Type-C girişi ve hemen yanında ise bir hoparlör yer alıyor. Sol kısımda yer alan mikrofon deliğini hesaba katmazsak telefonun alt kısmının bir hayli boş olduğunu söyleyebiliriz.

HMD Global, bugüne dek bu telefonla ilgili bir açıklama yapmadı. Hatta telefonun IFA 2019 etkinliklerinde tanıtılacağı söyleniyordu ancak bu da gerçek olmadı. Nokia 9.1 PureView, 2020 yılına kalmış gibi görünüyor ancak lansmanın ne zaman yapılacağı ile ilgili net bilgi şu an için yok. Ayrıca yukarıdaki görsellerin telefonun son halini gösterip göstermediği de kesinleşmiş değil.

Kaynak : https://beebom.com/nokia-9-1-pureview-reportedly-in-the-works-with-waterfall-display-five-rear-cameras/
15
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
2
2
1
0