Note 7’den Sonra Yeni Gözde: Galaxy S8 Hakkında Ortaya Çıkan İlk Bilgiler

0
0
0
0
0
Samsung’un yeni üst seviye akıllı telefonu Note 7’yi tanıtmasına kısa süre kala gözler Galaxy S8’e çevrildi. Peki Galaxy S8 ile ilgili ortaya çıkan ilk özellikler neler?

Dünya akıllı telefon pazarının lideri Samsung’un yeni üst seviye akıllı telefonu Samsung Galaxy Note 7’yi tanıtmasına sadece dört gün kala artık gözler şirketin sıradaki amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S8’e çevrildi. Henüz cihaz hakkında net sızıntılar gerçekleşmese de Galaxy S8’in detayları belli olmaya başladı.

Galaxy S6 ailesiyle birlikte sanal gerçeklik teknolojilerine ciddi yatırım yapmaya başlayan Samsung, Galaxy S7 cihazında sanal gerçeklik açısından devrim yaratacak bir özellik sunmamış ve Gear VR desteğini sürdürmüştü. Ancak Galaxy S8’in en dikkat çekici özellikleri sanal gerçeklik tarafında olacak.

Daha yüksek çözünürlüklü ekranla daha iyi VR deneyimi

Hatırlayacak olursanız Google, sanal gerçeklik alanında çok büyük yeniliklere adım atacak Daydream VR platformunu duyurmuştu. Samsung Galaxy S8 cihazı da ortaya çıkan bilgilere göre Google Daydream VR platformunu destekleyen ilk akıllı telefon olacak.

Aynı zamanda Gear VR sahiplerini üzmeyecek olan Galaxy S8’de Gear VR desteği devam edecek ve buna ek olarak sanal gerçeklik deneyiminin daha üst seviyede yaşanması için cihaz 4K (Ultra HD) çözünürlüklü ekranla karışıma çıkacak.

Çift kamera trendine Samsung da katılıyor

Ayrıca cihaz hakkında paylaşılan ilk bilgiler Samsung Galaxy S8’in çift arka kamerayla geleceği yönünde. Henüz cihazın teknik detayları sızdırılmasa da Samsung’un çift kamera lensi üretimine başlaması ve çift kamera stoklarını hızlı bir şekilde arttırması Samsung Galaxy S8’de çift kamera kullanılacağı konusunda en önemli işaretlerden birisi.

Güçlü teknik özellikler

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8’de Qualcomm’un henüz duyurulmayan ancak 10nm’de çalışacağı bilinen piyasanın en güçlü işlemcisi olacak Snapdragon 830 ile çalışacağı ve 6GB RAM ile geleceği paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Şimdilik ilk tahminlere göre Samsung’un sıradaki amiral gemisi Galaxy S8, gelecek yıl Şubat ayında Barcelona’da düzenlenecek olan MWC 2017 etkinliğinde tanıtılacak. Cihazla ilgili bilgiler ortaya çıktıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Haberdeki görseller S7 ve S7 Edge cihazlarına aittir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0