Arama Sonuçlarını Manipüle Ettiği İddia Edilen NTV’ye Google’dan Ağır Ceza Gelebilir!

0
0
0
0
0
Google’daki arama sonuçlarında çıkan haberlerinde video varmış gibi görünmesine rağmen haberin içeriğinde video bulunmaması, NTV’nin başına iş açabilir.

Google, 2014’ün Eylül ayında Türkiye’deki büyük haber sitelerine spam yaptıkları gerekçesiyle bir ceza vermiş, ikinci kez yaşandığı taktirde bu cezanın bedelinin çok daha ağır olacağını açıklamıştı. Bugünlerde Google tarafından benzer bir yaptırıma NTV de uğrayabilir. Zira haber sitesinin Google arama sonuçlarında çıkan haberlerinde sanki video varmış gibi görünüyor fakat habere gidildiğinde video görülmüyor. Bunu ilk olarak Ekşi Sözlük yazarı ergecsenturk fark etmiş. 

Rio Olimpiyat Oyunları’nda yarışan Mete Gazoz isimli sporcumuzla ilgili yaptığı Google arama sonuçlarında NTV’nin yayınladığı bir habere denk gelen Ekşi Sözlük yazarı, arama sonucunda haberin videolu olduğunu görse de habere tıkladığında videonun olmadığını fark ediyor. Bu konuyla ilgili açıklaması da şu şekilde: “google arama sonuçlarında haber sitelerine büyük önem veriyor. hele bir de bu haber sitesinin detay sayfalarında video içerik de varsa amanın bayıla kalıyor google. bunu keşfeden ve etik davranışlar hakkında bilgi sahibi olmadığını tahmin ettiğim yayıncı kuruluşumuz ntv de bunu avantaja çevirip video olmamasına rağmen arama sonuçlarında üst sıralarda çıkabiliyor.

Ufak bir Google’lama yaptığımızda biz de yukarıdaki sonuçlarla karşılaştık. Videolar 1’er saniyelik olarak gözüküyor fakat habere tıkladığımızda herhangi bir videoyla karşılaşmadık. Bu sonuçlar, NTV’nin Google arama sonuçlarındaki ‘video’ bölümünü manipüle ettiği yönünde bir görüşün ortaya çıkmasına sebep oldu.

Eğer Google bu durumdan haberdar olursa -ki muhtemelen olacaktır- yaklaşık iki yıl önce büyük haber sitelerine uygulanan yaptırımın bir benzeri NTV’ye uygulanabilir. Bekleyip göreceğiz.

Kaynak : https://eksisozluk.com/entry/62267362
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0