NVIDIA, Yapay Zekalı Robot Gelişimini Hızlandıracak Isaac SDK'sını Kullanıma Sundu

12
0
0
0
0
Nvidia'nın mühendislik başkan yardımcısı Claire Delaunay, bugün yaptığı açıklamayla Isaac SDK'sının indirilebilir olduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz ay açıklanan yazılım geliştirme kiti, robot geliştirmeyi daha geniş bir kullanıcı yelpazesinde daha erişilebilir hâle getirmeye yardımcı olmak için yonga üreticisinin devam eden çabasının bir parçası. Sistem, her biri ileriye giden temel robotik sistemlerin bile kilit bileşenlerini ispatlayacak engel tespiti, konuşma tanıma ve stereo derinlik tahmini dâhil olmak üzere yapay zekâ ve makine öğrenmesi robotlarının temel özelliklerine erişilebilirliği arttırmak için tasarlandı.

Bugün yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hesaplamalı grafikler ve varlık bileşen sistemi kullanan Isaac Robot Engine, geliştiricilerin karmaşık robotik görevleri daha küçük ve daha basit adımlardan oluşan bir ağa bölmelerini sağlıyor. Bir robotik uygulamaya kolayca kullanılabilen algılama, planlama ve çalıştırma için modüler yetenekler sunan Gems kullanılarak karmaşık bir sistem geliştirmek oldukça kolay."

Ve tabii ki sistem, NVIDIA’nın Jetson Nano ve Jetson AGX Xavier gibi kendi robotik donanım bileşenleri ile uyumlu bir şekilde çalışacak. Delaunay, bugünkü etkinlikte  Nvidia’nın ev içi referans platformları iki tekerlekli Carter ve dört tekerlekli Kaya'yı kullanarak sistemin bazı işlevlerini gösterdi.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/04/18/nvidia-launches-its-isaac-sdk-to-help-democratize-ai-powered-robot-development/
12
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
0
0
0
0