NVIDIA'nın Devrim Yaratacak Yeni Ekran Kartı RTX 4080, İlk Kez Görüntülendi: E Bu 3090'ın Aynısı

17
4
3
2
0
NVIDIA’nın merakla beklenen yeni nesil ekran kartı RTX 40XX serisinin üyesi olan GeForce RTX 4080 Founders Edition’un görüntüsü bir Twitter kullanıcısı tarafından sızdırıldı. GeForce RTX 3080 FE’ye benzetilen ekran kartının daha büyük termal padlere ve fan sistemine sahip olabileceği düşünülüyor.

NVIDIA’nın bu yılın sonlarına doğru RTX 40XX serisi grafik kartlarını tanıtması bekleniyor. Ancak geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan iddialara göre NVIDIA’nın yeni ekran kartlarını biraz daha geç tanıtabileceği düşünülüyordu. Yine ortaya atılan iddialara göre NVIDIA’nın birlikte çalıştığı firmalarda RTX 30XX serisi ekran kartı stoğu çok olduğu için bu yıl yalnızca RTX 4090’ı satışa sunacağı da kulaktan kulağa dolaşmaya başlamıştı.

Bu yıl satışa çıkmayacağı düşünülen ekran kartları arasında Geforce RTX 4080 “Founders Edition” da yer alıyor. Özellikleri ve çıkış tarihi henüz netleşmemiş olan ekran kartıyla ilgili bir görüntü paylaşıldı. Twitter’da KittyYukko isimli kullanıcı tarafından sızdırılan görüntüdeki ekran kartı, koruyucu poşetin içinde olduğu için çok net bilgi yok ancak bizlere ufak detaylar sunuyor.

GeForce RTX 4080 daha büyük bir soğutucuya ve yeni yazı tipine sahip olabilir

RTX 4080

GeForce RTX 4080 olduğu iddia edilen ekran kartı RTX 3090’a oldukça benziyor. Çok net bir görüntü olmasa da ekran kartının çift yuvalı bir tasarıma ve en az RTX 3090 kadar geniş ölçülere sahip olması bekleniyor. Daha büyük termal padlere ve soğutucu sistemine sahip olması beklenen RTX 4080’in ne zaman satışa sunulacağı ise büyük bir soru işareti.

Tüm bunların yanı sıra, NVIDIA, kısa süre önce NVIDIA Sans NALA isimli yeni bir yazı tipi kullanmaya başlamıştı. Ürünün özellikleri, şekli ve boyutu hakkında bilgi veren SKU numarasının yani RTX 4080 yazan kısmın bu yeni yazı tipiyle yazıldığı açıkça görülüyor. Şirketin bu yazı tipini bundan sonra çıkaracağı ekran kartlarında da kullanması bekleniyor.

Fotoğrafı sızdırılan GeForce RTX 4080’in 9.728 CUDA çekirdeği ve AD103 GPU’ya sahip olması bekleniyor. Ayrıca yeni modelin bellek hızının 23 Gbps’ye, kapasitesinin ise 16 GB’a çıkacağı iddia ediliyor.    

Kaynak : https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-4080-founders-edition-graphics-card-leaks-out-same-cooler-but-thicker-design/
17
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
3
2
0