Nvidia'nın Yeni Nesil Ekran Kartlarını Tanıtacağı Tarih Ortaya Çıktı

29
5
4
3
2
Dünyanın en popüler görüntü yongaları üreticisi Nvidia’nın bazı basın mensuplarına göndermek üzere hazırladığı davetiyeler sızdırıldı. Firma, Ağustos ayında gerçekleştirilecek Gamescom 2018 etkinliğinde yeni nesil oyuncu donanımlarını tanıtacak.

Gamescom 2018’e zıpkın gibi hazırlanan Nvidia, yeni nesil oyuncu kartlarını bu etkinlik kapsamında tanıtacak. Yeni nesil GPU serisini sunmak için çalışmalara devam eden firmanın hazırladığı etkinlik davetiyeleri sızdırılınca planları da ortaya çıkmış oldu. 

22-25 Ağustos günleri arasında düzenlenecek olan Gamescom, oyun sektöründe faaliyet gösteren diğer firmaların da şov yapacağı bir etkinlik olacak. Nvidia, yeni nesil donanımları en çok merak edilen firma olduğu için sızıntılar da hızlı gerçekleşti. Etkinlik sırasında Lenovo, Nvidia ile yaptığı anlaşma gereği GTX 11 serisinin son üyelerini sergileyecek. Bu ekran kartları da Nvidia tarafından GTX 1180 ve GTX 1170 olarak adlandırılacak.

Büyük ihtimalle etkinlik sırasında basın mensuplarının ekran kartlarını deneyimlemeleri için hazırlanan oyun istasyonları da alanda olacaktır. Ağustos ayında GTX 11 serisinin sadece hayran sürümlerini göreceğiz, ticari sürümlerin ne zaman satışta olacağına dair net bir açıklama bulunmuyor. Takvime bakarsak, 2018’in sonu ya da 2019’un başında bu ekran kartlarından güç alan bilgisayarları satışta görebiliriz. Aynı dönemde harici olarak masaüstü bilgisayarlar için de bazı Nvidia kartları satışa çıkacaktır. 

Nvidia’nın 2018 yılı boyunca yaşadığı en büyük sıkıntı, oyuncular ve yüksek performans gerektiren tasarım gibi işlemlerde kullanılan kartların, kripto para madencileri tarafından talep görmesiydi. Hazırlıksız yakalanan firma üretimde aksaklıklar yaşayınca, ekran kartlarının fiyatları da ciddi şekilde yükselişe geçti. Devam eden süreçte NVidia kripto para madenciliğine özel donanımlar geliştireceğini söyleyerek bir denge politikası oluşturduğunu açıkladı.

GTX 11 serisiyle muhtemelen Nvidia kripto para madencilerinin yoğun taleplerinden kaçınmak için de adım atacak. Firmanın Ethereum madenciliği yapılmasını sağlayan özel donanımlar üretmesi bekleniyor. 

GTX 11 serisinin Ti versiyonlarına ilişkin şu anda net bir açıklama bulunmuyor. 

Kaynak : https://wccftech.com/nvidia-launching-next-generation-graphics-cards-at-gamescom-2018/
29
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
29
5
4
3
2