Öğrenciler Dikkat: Bir Öğrenci, Facebook'ta Sahte Burs Vaadiyle Dolandırıldı

1
0
0
0
0
Öğrenciler Dikkat: Bir Öğrenci, Facebook'ta Sahte Burs Vaadiyle Dolandırıldı
Farklı yöntemler geliştirmeye devam eden dolandırıcılar, bu sefer de burs verme vaadiyle sahte hesaplar açıp öğrencileri dolandırmaya başladılar.

Dolandırıcılık türleri, internet ortamında sürekli olarak form değiştirip bir şekilde karşımıza çıkıyor. Önceleri yaşlı insanları hedef alarak ‘ben polisim, savcıyım’ deyip banka hesaplarındaki tüm paraları kendi hesabına geçiren dolandırıcılar, bu sefer nispeten olaylara daha hakim olmasına rağmen öğrencilere dadanmaya başladılar.

Eskişehir’de yaşayan üniversite öğrencisi Çağatay Gür, Facebook üzerinden bir akrabasının adı ve fotoğraflarıyla açılan hesabı gerçek gönderilen arkadaşlık talebini kabul etti. Akrabası olduğunu zannettiği kişinin samimiyetine güvenip kendisine burs konusunda yardımcı olacağını söyleyen dolandırıcıya kart bilgilerini gönderen öğrenci, hesabından 450 TL çekildiğini gördü. Hemen ilgili kurumalara başvuran Çağatay Gür, kendisi gibi başka öğrencilerin de aynı duruma düşmemesi için uyarılarda bulunarak şunları söyledi:

"Arkadaşlarla evde oturuyorduk. Sosyal paylaşım siteme girdim. Arkadaşlık isteği geldi. İsteği atan bir bankada çalışan akrabamdı. Sonra mesaj attı, 'Nasılsın, napıyorsun' diye. Ondan sonra 'Yabancı bir firma öğrencilere bin 250 liraya kadar burs veriyor' dedi. Hesap kartını falan istedi. Önlü arkalı kartların fotoğrafını istedi. Onları attım. Ben attıktan 5 dakika sonra konuştuğum kişinin gerçek hesabından bildiri paylaşıldı. 'Benim hesabım çalındı' diyerek. Ben de o zaman uyandım. Ardından bir oyundan istek geldi. Herhalde parayı oyuna harcamış. Ondan sonra polise gittim ve şikayetçi oldum. Hesaptan 450 lira kadar çekilmiş. O kadar eksiye inmiş. Daha fazla inememiş. Ben burs vaadi ile dolandırıldım. Diğer öğrenci arkadaşlar da ceplerindeki 3-5 kuruştan olmasınlar. Dikkatli olsunlar" dedi.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0