Ölmüş Bir Balinanın Vücudu Nasıl Görünür?

0
0
0
0
0
Batı Avustralya’nın kıyılarında bir balıkçı tarafından çekilen bu fotoğraftaki ölmüş balina, ilk bakışta sıcak hava balonlarını andırıyor.

Batı Avustralya’da yaşayan Mark Watkins isimli bir balıkçının çektiği bu fotoğraftaki canlı, ilk bakışta görünüş itibariyle sıcak hava balonlarını andırıyor olsa da aslında ölmüş bir kambur balina

Öldükten sonra garip bir görünüme kavuşan kambur balinanın midesinde biriken gazın şişmesi sonucu vücudu iyice şişmiş. Güneş ışınlarının kadavraya vurmasıyla birlikte midenin içinde biriken gaz iyice yayılarak kendisini vücuttan atmak istediğinde ortaya böyle bir görüntü çıkıyormuş. Zaman ilerledikçe içindeki gazdan kurtulan kadavra denizin dibine doğru batmaya başlıyor fakat bu esnada muhtemelen aç olan köpekbalıkları, ölü balina dibe batmadan vücudundaki etleri çoktan tüketmiş oluyor. Balinalar, denizlerdeki diğer canlıların hayatlarını sürdürebilmesi için ekolojik anlamda oldukça önemli bir role sahip.

Balıkçı Watkins, fotoğrafı çektiği esnada balinanın çevresinde 3.5 - 4 metre büyüklüğünde büyük beyaz köpekbalığının dolaştığını, balinanın ölü bedeninin muhtemelen birkaç saat içinde sadece kemikleri kalacak duruma geldiğini düşünüyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0