Açık Kaynaklı Emoji Sistemi: OpenMoji

13
4
3
0
0
Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kullanımı artan emojiler artık yeni bir dil oluşturacak seviyeye geldi. Yeni açık kaynaklı emoji sistemi OpenMoji bu dili geliştirmek için 3,180 karakterlik koleksiyonu ile yayınlanmış durumda.

Açık kaynaklı, iyi görünümlü bir emoji seti arıyorsanız, 3,180 adet emojiyi içerisinde barındıran OpenMoji tam size göre.

OpenMoji'nin internet sitesinde yapılan açıklamaya göre OpenMoji, ilk açık kaynaklı ve bağımsız emoji sistemi. Projenin hazırlanmasında 50'den fazla öğrenci ve Almanya'daki Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd Üniversitesinden 2 profesör yer aldı. Bütün emojiler onaylanmış durumda ve Creative Commons lisansına sahip. 

Sitenin yaratıcıları, "OpenMoji sistemini tasarlarken herhangi bir markayla ilişkili tasarım ana hatlarını kullanmadık. Bunun yerine emojileri yazışmalarda kullanmak için en uygun şekilde tasarladık." açıklamasında bulunarak projenin amacını ve ilkelerini belirtti.

Kullanamayacağınız kadar seçenek

openmoji

Proje ilk olarak 2018'in nisan ayında, sınırlı sayıda emoji miktarı ile hızlı çıkış gerçekleştirdi. Yakın zamanda yapılan bir güncelleme ile yayınlanmamış bütün diğer emojiler, açık kaynak meraklıları için sisteme eklendi ve 3,180 simgeyi içerisinde bulunduran tam koleksiyon oluşturulmuş oldu.

Görsel açıdan bu emojiler Microsoft'un sunduğu emojiler ile benzerlik göstermekte. Yine de OpenMoji'nin sunduğu emojiler gayet iyi görünüyor. Sunulan emojilerin miktarı ise devasa ölçüde. Bu miktar kullanıcıya neredeyse her konuda mesajı destekleyebilecek emojiye sahip bir yelpaze sunuyor. Ayrıca koleksiyonu geliştirecek bir tasarım öneriniz varsa site, OpenMoji'ye ulaşarak bunu bildirmeniz için de fırsat sağlıyor.

emoji

Telefonlarımızda halihazırda kullandığımız daha az çeşide sahip emoji paketlerinde hala anlamını tam olarak bildiğimiz, yanlış kullandığımız birçok emoji var. Bu konuda OpenMoji işleri daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. Ama aradığınız emojiyi sitenin arama butonunu kullanarak aratıp doğru emojiyi kullanmanız da mümkün.

OpenMoji yeterince ilginizi çektiyse ve kullanmak isterseniz, emojileri SVG, font ve PNG formatlarında indirebilirsiniz. Bu emojiler aynı zamanda renkli ve siyah olmak üzere iki farklı seçeneğe de sahip. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/meet-openmoji-a-free-open-source-emoji-set/
13
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
3
0
0