Örümcek Adam'ın Fikir Babası Hayatını Kaybetti

133
27
24
22
22
Marvel çizgi romanlarının en büyük yazarlarından olan, efsane Stan Lee ile birlikte Örümcek Adam ve Doctor Strange gibi karakterlere hayat veren Steve Ditko, 90 yaşında New York’taki evinde ölü bulundu.

Çizgi romanların sinemaya uyarlanmadığı, sadece insanlar tarafından deliler gibi takip edildiği yıllar vardı. Örümcek Adam, 2000’li yıllardan bu yana çocukların favori karakteri olabilir, ancak köklü bir geçmişe sahip. 

1960’lı yılların başlarında Marvel Comis’te çalışmaya başlayan Steve Ditko, o dönemde kendisi gibi sıradan bir çalışan olan geleceğin CEO’su Stan Lee ile birlikte kafa kafaya verdi. Popüler kültürün en büyük hikayelerini kaleme alan ikili Örümcek Adam ve Doctor Strange gibi karakterlerin çizgi roman serilerini yazdı.

Steve Ditko, 29 Haziran’da New York Manhattan’daki evinde hareketsiz şekilde bulundu. Eve gelen sağlık ekipleri, Ditko’nun vefat ettiğini bildirdiler.

Bir örümceğin güçlerine sahip süper kahramanın hikayesini yazmak ve çizmek her ne kadar Stan Lee’nin fikri olarak bilinse de Ditko, Örümcek Adam’ın ikonik kırmızı mavi kostümünü, ağ fırlatıcılarını tasarlayan, kahramanı somutlaştıran kişi olmuştu. Hala akıllarda yer eden ve insanı şüpheye boğan bir tartışma konusu daha var. Aşağıdaki resimde ortada gördüğünüz, şu anda 95 yaşında olan Stan Lee, acaba örümcek adam fikrini bütünüyle Ditko'dan mı çaldı?  

Steve Ditko, Stan Lee ile 1966 yılında ciddi bir tartışma yaşadı. İkili bu şiddetli tartışmanın ardından yollarını ayırınca, Marvel’dan ayrılan kişi Ditko olmuştu. Ditko, kariyerine DC Comics bünyesinde yeni kahramanlar hayata geçirerek devam etti. Yani kendisi, çizgi roman sektörünün ve süper kahraman dünyalarının vazgeçilmez bir ismi olmuştu.

2007 yılında yapılan bir BBC belgeselinde Steve Ditko, şimdiye kadar yaşayan en iyi çizgi roman sanatçısı olarak nitelendirildi.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/world-us-canada-44748923
133
27
24
22
22
Emoji İle Tepki Ver
133
27
24
22
22