İnternetten Passolig Başvurusu Nasıl Yapılır, Bilet Nasıl Alınır?

8
2
0
0
0
Tuttuğunuz takımın maçlarını stadyumunda canlı olarak seyretmek için bir Passolig kartına ihtiyacınız var. Bizde size bu içeriğimizde Passolig başvurusunun nasıl yapıldığını, Passolig bilet alma işleminin nasıl yapıldığını mobil uygulaması üzerinden anlatacağız.

Eğer Türkiye’de yaşıyorsanız, yüksek olasılıkla futboldan hiç olmasa da az çok anlıyorsunuzdur. Ülkemizdeki futbol aşkının büyüklüğü diğer birçok ülkeye kıyasla fazlasıyla büyük. Sadece televizyon başında değil de tuttuğumuz takımların stadyumlarında onları canlı canlı desteklemeyi çok daha fazla seviyoruz.

Peki bunun için ne yapmanız gerekiyor? Bir Passolig kartına sahip olmanız gerekiyor. Biz de sizlere bu içeriğimizde Passolig bilet alma işlemlerinden, Passolig başvuru işlemlerinden, Passolig’in ne olduğundan ve Passolig müşteri hizmetlerine nasıl ulaşabileceğinizden detaylıca bahsedeceğiz. Lafı fazla dolandırmadan soru-cevap listemize geçelim.

Passolig nedir?

passolig nasıl alınır

Passolig, 14 Nisan 2014 tarihinde spor severlerin daha rahat bir biçimde stadyumlara girip çıkabilmesi ve stadyumlara kaçak girişlerin sıfıra indirgenmesi amacıyla başlatılmış bir uygulama. Artık sadece Passolig kartına sahipseniz stadyumlara giriş yapabiliyorsunuz.

Tabii kartın tek özelliği bu değil. Passolig kartını alışverişlerde de kullanabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra sadece Passolig kullanıcılarına özel olarak çıkartılmış belirli fırsatlardan yararlanabiliyorsunuz (indirim vb.). Anlaşmalı şehirlerde Passolig kartını ulaşım amaçlı da kullanabiliyorsunuz. Belirtmekte fayda var, kombine biletler de artık bu karta tanımlanıyor.

Passolig başvuru nasıl yapılır?

Passolig Web üzerinden başvuru:

Passolig kartına internet tarayıcısı üzerinden başvurabiliyorsunuz. Bu metot mobile göre daha kolay zira fotoğraf yükleme gibi işleri bilgisayar üzerinden daha kolay bir biçimde halledebiliyorsunuz. Passolig başvurusunu Web üzerinden yapmak için şu adımları izleyin:

  • Buradan resmi internet sayfasına girin.
  • Sağ üst kısımda bulunan Hemen Başvur butonuna basın.
  • Başvuru formunu gerekli bilgilerle doldurun ve aşağıdaki şartları onaylayın.
  • Telefonunuza gelen SMS’teki doğrulama kodunu girin.
  • Kart tipinizi seçin (Kredi Kartı veya Ön Ödemeli kart)
  • Yüzünüzün belirgin olduğu bir fotoğrafınızı yükleyin.
  • Ardından ödemenizi gerçekleştirin.

Passolig mobil başvuru nasıl yapılır?

passolig başvuru

  • iOS için buradan, Android için buradan resmi mobil uygulamasını indirin.
  • Uygulamada alt tarafta yer alan ‘Kartlarım’ kısmına girin.
  • Passolig Kart İçin Başvur seçeneğine dokunun.
  • Başvuru formunu gerekli bilgilerle doldurun ve şartları onaylayın.
  • Kart tipinizi seçin (Kredi Kartı veya Ön Ödemeli kart)
  • Yüzünüzün belirgin olduğu bir fotoğrafınızı yükleyin.
  • Ardından ödemenizi gerçekleştirin.

Tüm bu işlemlerin ardından seçtiğİniz kart 15 iş günü içerisinde elinize ulaşacaktır. Kartınız elinize ulaştıktan sonra uygulamadan hesabınıza giriş yapmayı unutmayın.

Passolig kartı ile nasıl alışveriş yapılır?

Kartınıza şifre almalısınız. Şifre almak için dilerseniz 0(850) 724 33 44 Passolig Çağrı Merkezi’ni arayabilir ya da cep telefonunuzun SMS SIFRE yazıp bir boşluk bırakıp kart numaranızın son 4 hanesini ve bir boşluk daha bırakıp kartınızın arka yüzünde bulunan 3 haneli CVV numarasını yazıp 6033'e göndererek öğrenebilirsiniz.

Eğer Passolig Kredi Kartı sahibi iseniz, kartınız artık alışveriş için hazır durumda oluyor Banka Kartı ve Cüzdan Ön Ödemeli Kart için yapmanız gereken bir şey daha var, o da kartınıza para yüklemek.

Passolig nasıl bilet alınır? Passolig bilet alma işlemleri:

Daha önceden bahsettiğimiz gibi Passolig üzerinden bilet almadan stadyumlara giriş yapamıyorsunuz. Şimdi de Passolig bilet nasıl alınır sorusunu sizler için yine detaylıca yanıtlıyoruz. Eğer mobil üzerinden bilet almak isterseniz de aynı adımları uygulama üzerinden takip etmeniz yeterli olacaktır.

  1. Buradan resmi internet sitesine giriş yapın.
  2. Bilet almak istediğiniz maçı seçin.
  3. ‘Satın Al’ seçeneğine dokunun.
  4. Passolig şifrenizi girin.
  5. Tribün, blok ve bilet adedinizi seçin.
  6. Koltuğunuzu seçin ve tanımlayın.
  7. Kartınız ile birlikte ödemenizi yapın.

Passolig iletişim ve müşteri hizmetleri:

passolig müşteri hizmetleri

Passolig ile iletişime geçmek istiyorsanız resmi internet sitesinin alt tarafında bulunan İletişim sekmesine girmeniz gerekiyor. Buradan Passolig müşteri hizmetleri numarası olan 0212 340 80 00 numarasını görebilir veya e-posta adresi olan [email protected] adresini görebilirsiniz. Eğer belirli bir konu hakkında yazıyla iletişime geçmek istiyorsanız, sağ tarafta bulunan Yeni Bildirim sekmesinden bir bilet doldurabilirsiniz.

Bonus: Bu uygulama Avrupada da uygulanıyor mu?

Aynı bu uygulamaya benzer bir biçimde İtalya’da da 2009 yılında böyle bir kart sistemi kullanılmış ancak İtalya halkı ardı sırası gelmeyen eylemleri ile birlikte hükümeti yıldırmış ve uygulama 2012 yılında yürürlükten kalkmıştı. Diğer Avrupa ülkelerinde ise bizdeki gibi akıllı kart (e-bilet) sistemine geçilme girişiminde bulunulmamış.

Eylemlerin yanı sıra bu kart sistemine geçişin asıl sebebi İtalya’da sıkça yaşanan tribün olaylarının azalmasıydı ancak bunda bir değişiklik olmamıştı. Ayrıca taraftarların stadları doldurmaması da cabası olmuştu. Ülkemizde ise uzun bir süredir başarıyla sistem yürütülüyor gibi görünüyor. Tabii bu olay başta birçok ünlü kişiden veya halktan sosyal medyada büyük tepki toplamıştı ancak şu an sistem tıkır tıkır işliyor.

8
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
0
0
0