Bir Hayvan Hakları Örgütü, Alinity'nin Twitch Kanalının Kapatılmasını Talep Etti

139
25
14
9
8
Hayvan hakları konusu, birçok kişinin oldukça hassas olduğu bir nokta. Bir Twitch yayıncısı olan Alinity de bu konuda birçok kez eleştiri oklarını üstüne çekmeyi başarmıştı. Ünlü yayıncı, bir kez daha hayvan istismarı eleştirilerinin hedef noktasında bulunuyor.

Ünlü Twitch yayıncılarından Alinity, özellikle konu evcil hayvanları olduğunda kendisini sık sık çeşitli tartışmaların içerisinde bulabiliyor ancak ünlü yayıncının başı bu sefer PETA (Hayvanlara Etik Davranılması İçin Mücadele Eden İnsanlar) ile ciddi bir derde girmiş gibi gözüküyor.

ABD merkezli hayvan hakları örgütü, ünlü Twitch yayıncısına, hayvana şiddet gibi oldukça ciddi bir ithamda bulundu ve yayıncının platformdan engellenmesi için Twitch ile iletişime geçtiği iddia edildi.

Alinity’nin vukuatları:

Alinity

Ünlü Twitch yayıncısı daha önce evinde beslediği kedisine votka içirmiş ve eleştiri oklarının odağı olmuştu. Yayıncı, canlı yayında oyun oynarken önüne geçen kedisini masadan fırlattığı için de birçok kişi tarafından oldukça ağır eleştirilere maruz kalmıştı. PETA, o zaman da Alinity’nin kanalının engellenmesi için çağrıda bulunmuş ancak bu çağrısı karşılıksız kalmıştı. Alinity’nin vukuatları ise bir kez daha olay oldu. Twitter’da 'TheMaxTheory' adlı kullanıcı, yayıncının hayvanları istismar ettiği konusunda şüphe uyandıran bir video derlemesi paylaştı.

PETA, Alinity’e karşı bir açıklama daha yayınladı ve “Zulmün farkındayız ve Twitch’ten engellemesi talebinde bulunduk” ifadelerini kullandı. Alinity ise bu durumu 'saçmalık' şeklinde nitelendirdi. Alinity, bu ayın başlarında yaptığı bir yayında ise “İnsanlar, bu konuda çok sinirli. İnsanlar, bu yüzden engellenmem gerektiğini düşünüyorlar. Bence bu çok saçma, hepiniz çok ileri gidiyorsunuz ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberi yazdığımız an itibariyle ünlü yayıncının Twitch kanalına ve kliplerine erişimde herhangi bir sorun bulunmuyor. Twitch’in bu konu hakkında bir yaptırımda bulunup bulunmayacağı ise henüz bilinmiyor. Peki sizce ünlü yayıncının yaptıkları hayvan istismarına girer mi? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gamebyte.com/peta-has-called-for-twitch-to-ban-alinity-after-new-controversy/
139
25
14
9
8
Emoji İle Tepki Ver
139
25
14
9
8