Yeni PlayStation 5 Slim ve Pro Hakkında Büyük İddia: İkisi Aynı Cihaz Olabilir

7
5
2
2
1
Sony’nin heyecanla beklenen yeni konsolları PS5 Slim ve Pro hakkında bildiğimiz tüm iddiaları derledik. Acaba bu iki konsol aynı cihaz olabilir mi?

2020 yılının Kasım ayında piyasaya sürülen PlayStation 5, “yeni nesil konsol” tabirinin hakkını veren yegâne cihaz olarak biliniyor. Özellikle geri bildirimli tetik tuşları, üstün performansı ve tasarımıyla dikkat çeken bu cihaz, disksiz ve diskli olarak iki farklı versiyonla karşımıza çıkmıştı.

Çıkışından aylar sonra Sony’nin yeni bir PlayStation 5 üzerinde çalıştığı dedikoduları ortaya çıkmıştı. Bugün ise bu yeni sürüm konsol hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Gelin hep beraber yeni PS5 hakkındaki dedikodulara yakından bakalım.

PlayStation 5 Slim ve Pro aynı şey olabilir

Öncelikle Sony’nin geçtiğimiz aylarda PlayStation 5’in tasarımında ufak bir değişikliğe giderek konsolu az da olsa incelttiğini hatırlatalım. Ancak bu daha ince sürüm standart PS5 olarak adlandırılıyor. Öte yandan sektördeki pek çok kaynak Sony’nin uzun bir süredir yenilenmiş bir PS5 için çalışmalara başladığını bildiriyor. Kimi kaynaklar bunun bir PS5 Pro olduğunu belirtirken diğer kaynaklar ise bunun PS5 Slim olduğunu iddia ediyor. Ancak bugün ortaya çıkan bazı bilgilere göre Sony, PlayStation 2’den beri gelenekselleşen “PlayStation Slim” ismini bu kez kullanmayacak. Bu da akıllara “Acaba PS5 Slim ve PS5 Pro aynı konsol mu olacak?” sorusunu getiriyor.

Sony bu noktada son 2 yılda gelişen soğutma, SSD ve işlemci teknolojilerini kullanarak hem daha güçlü hem de daha ince bir PS5 modeli duyurabilir. Ya da standart sürümle aynı güçte daha ince bir modelin yanında önceki modelle aynı kalınlıkta bir Pro model tanıtabilir. Ancak Sony şirketinde çalışan ve ismini vermek istemeyen bazı kaynaklara göre Japon teknoloji devi sadece 1 yeni PS modeli üzerinde çalışıyor.

Disksiz olacak ama disk takılabilecek (!)

Yine bazı iddialara göre Sony, bu modelde disk okuyucuyu çıkartacak. Konsola eklenecek bir USB Type-C girişi sayesinde ise kutudan çıkacak ya da daha sonra satın alınabilecek olan PlayStation disk okuyucusunu bir kablo yardımıyla bağlanarak konsolda fiziksel oyunlar da oynanabilecek.

Bu noktada şunu belirtmeliyiz ki eğer bu iddia doğru çıkarsa konsolun iç kısmında bolca boş alan açılacağı için daha büyük ve performanslı bir SSD ile konsolun depolaması iki katına ve hatta üç katına çıkartılabilir. Ayrıca bu “sonradan CD takılabilen” model hakkında donanımının tamamen aynı kalacağıyla ilgili söylentiler de var.

PlayStation 5 Pro şimdiden oyun geliştiricilerine dağıtıldı bile

Özellikle GTA V, GTA Online, GTA Trilogy ve Red Dead Redemption 2 hakkındaki sızıntılarının gerçek çıkmasıyla bilinen Tez2, PlayStation 5 Pro’nun geliştirici kitinin şimdiden büyük oyun geliştiricilerine dağıtıldığını iddia etti. Bu noktada geliştirici kitlerinin kullanıcılara sunulan cihazlara benzemediğini belirtmemiz gerekiyor. Bu geliştirici kitleri dışarıdan daha çok eski bilgisayarlara ve 80’lerden kalma konsollara benzese de geliştiricilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde donatılıyorlar. Bu nedenle de yeni PS5 Pro’nun görünüşü hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

PlayStation 5'in geliştirici kiti

Ancak Tez2, bu konsolun tanıtımıyla birlikte geçtiğimiz aylarda sızdırılan GTA 6’nın da tanıtılabileceğini iddia etti. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi Sony çalışanlarının bazılarının şirketin tek bir konsol üzerinde çalıştığını belirtmesi ve Sony’nin daha ince bir konsol üzerinde çalıştığını dolaylı yoldan da kabul etmesi PS5 Pro’nun gerçekten de PS5 Slim’le aynı cihaz olabileceğini gösteriyor.

Ancak tabii ki bu iddiaların hiçbirisi doğrulanmadığı için bunların hepsi birer iddia olarak kalıyor. Ancak sektördeki tüm kaynakların emin olduğu bir tek şey var, Yenilenmiş PlayStation 5’in 2023 yılının ilk yarısında tanıtılacağı. Bu iddianın da doğru olup olmadığını önümüzdeki aylarda öğreneceğiz.

Kaynak : https://theleak.co/2022/11/06/the-ps5-slim-is-coming-in-q3-2023/
7
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
7
5
2
2
1