Pokemon Go'dan 500 Milyon Dolar Gelir İle Yeni Rekor!

1
0
0
0
0
Pokemon Go'nun mobil oyun sektöründeki üstünlüğü önemli rekorlar ile devam ediyor.

Mobil oyun sektöründe adeta patlama yapan Pokemon Go, ilk çıktığı günden bu yana pek çok rekoru egale etmeyi başarmış ve bir mobil oyuna göre ciddi başarılar elde etmişti.

Tabi sonrasında oyunun çeşitli hileleri çıktı ve bu sebeple oyuncuların büyük bir çoğunluğu, oyuna olan hevesini kaybetti. Ancak bu durum Pokemon Go'nun sürekli yükselen başarısını engellemiyor. Pokemon Go, 2 aylık bir süreçte tam 500 milyon dolar gelir elde ederek bu konuda en hızlı mobil oyun olmayı başardı.

App Annie raporuna göre Pokemon Go, Ağustos ayında 350 milyon dolar geliri geride bırakmış. O süreçten bu yana ise Pokemon Go, gelirini 500 milyon dolar seviyesine çıkarmayı başararak önemli bir başarıya imza attı.

Pokemon Go'nun 60 günde ulaştığı gelir seviyesine mobil oyun sektörünün diğer önemli oyunlarından Candy Crush Saga 200 günde, Puzzle & Dragons ile Clash of Clans ise 400 günden fazla sürede ulaşmıştı. Tabi Pokemon Go'nun bu başarısında oyuncuların gösterdiği ilgiden ziyade yapımcı şirket Niantic'in ticari başarısı da bulunmakta.

Niantic, Japonya'da McDonalds ve SoftBank ile anlaşarak 4 bine yakın mağazanın Pokestop'a çevrilmesini sağlamıştı. Tabi Pokemon Go'nun bu çıkışını ne kadar sürdüreceği ve zirvede daha ne kadar duracağı muamma.

Kaynak : http://webrazzi.com/2016/09/10/pokemon-go-60-gunde-500-milyon-dolar-gelirle-yeni-bir-rekor-kirdi/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0