Facebook, Canlı Yayınlardaki Şiddeti Engellemek İçin Polisten Destek Alacak

6
3
2
0
0
Facebook, uzun süredir canlı yayın hizmetini kötüye kullanan kişilerin sebep olduğu olaylarla mücadele ediyor. Platform, şimdi bu sorunun önüne geçmek için polis teşkilatlarından yardım alacak. Polisler tarafından sağlanan görüntüler, videolardaki şiddet ögelerini tespit etmek için yapay zekâyı eğitiminde kullanılacak.

Sosyal medya devi, ateşli silah eğitimlerinin birinci şahıs perspektifinde videolarını gönderen İngiltere ve ABD'deki polislerle iş birliğine gitti. İngiltere polisi, bugün yaptığı açıklamada bu kliplerin Facebook'un canlı yayınlardaki çekimleri tespit edebilecek bir algoritma geliştirmesine yardımcı olacağını açıkladı. 

Yapılan açıklamada Facebook'un İngiltere'nin polis teşkilatının lideri Stephanie McCourt, şirketin tespit algoritmalarını iyileştirmeye kararlı olduğunu söyledi. McCourt, "Polis ile olan bu ortaklık, yapay zekâ sistemlerimizi bu olayları tanımlamak için gereken verilerle eğitmeye yardımcı olacak" dedi.

Facebook, daha önce başarılı olamamıştı:

facebook

Facebook, daha önce kendi algoritmasını kullanarak sakıncalı canlı yayınları tespit etmeyi denemiş ancak başarılı olamamıştı. Mart ayındaki çekimlerden sonra yapılan açıklamada Facebook'un ürün yönetimi başkan yardımcısı Guy Rosen, tespit yönteminin saldırganın canlı yayını neden tespit edemediğini açıkladı: "Elinde yeterince veri yoktu". Rosen, "Sistemimize, bu tür içeriklerden büyük miktarda veri sağlamamız gerekecek. Bu olaylar nadir olduğu için bu, zor bir şey" dedi

Şimdi Facebook, polislerin bakış açısıyla çekilmiş görüntüleri kullanacak. Polis teşkilatları, kliplerin ateşli silah eğitimi sırasında memurlar tarafından giyilen ve Facebook'a gönderilen diğer vücut kameralarından ve benzer tespit yöntemleri geliştiren diğer şirketlerden geleceğini söyledi.

İngiltere'nin uzmanlık gerektiren operasyonlardan sorumlu komisyon yardımcısı Neil Basu, "Facebook'un yaratmaya çalıştığı teknoloji, ateşli silah saldırılarının erken aşamalarında tespit edilmesine yardımcı olabilir ve potansiyel olarak dünya çapında polise yardım edebilir. Bir kez tanımlandığında canlı saldırı yayınını otomatik olarak durduran teknoloji, bu tür eylemlerin yüceltilmesinin ve onları yönlendiren ideolojilerin desteklenmesinin de önemli ölçüde önlenmesine yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/facebook-police-team-up-to-train-ai-to-spot-livestreamed-shootings/
6
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
0
0