Popüler Video Sitesi Dailymotion Hacklendi, 18 Milyon Kişinin Hesabı Çalındı

2
0
0
0
0
Popüler Video Sitesi Dailymotion Hacklendi, 18 Milyon Kişinin Hesabı Çalındı
Dünya genelinde en fazla kullanıcıya sahip video paylaşım sitelerinden Dailymotion'un hacklenmesiyle birlikte 20 milyona yakın kişinin hesap bilgilerine erişildi.

Son günlerde büyük içerik paylaşım sitelerinin yaşadığı kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmesi olayı Fransa merkezli video paylaşım sitesi Dailymotion'un da başına geldi. Yapılan saldırı sonucunda milyonlarca Dailymotion kullanıcısının hesap bilgileri çalındı.

Yapılan açıklamada 85 milyona yakın Dailymotion'a kayıtlı e-postanın hackerlar tarafından bulunduğu belirtilirken bunlardan 18 milyonunun da şifresinin ele geçirildiği söylendi. Bu hacklenme olayı üzerine popüler bir kaynak çalınan bilgilerin yer aldığı bir liste paylaştı ve konu hakkında bilgi sahibi kullanıcılar bu listeden hesap bilgilerinin çalınıp çalınmadığını öğrenmeyi denedi.

Dailymotion'un tepkisi ne oldu?

Şirket kanadından hacklenme olayıyla ilgili net bir şekilde açıklama gelmezken sadece yapılan açıklamada tüm kullanıcıların güvenlikleri için şifrelerini değiştirmeleri gerektiği söylendi. Bunun dışında saldırının kim tarafından hangi sebeple yapıldığına dair hiçbir bilgi yok.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0