Porsche Logosunu Yeniledi: İşte Yeni Logo (Evet, Bu Yeni)

28
16
5
2
2
Porsche, arabalarda kullandığı logoyu değiştirdiğini duyurdu. Eskisine kıyasla çok ufak farklılıklar içeren yeni logo, sonbahar itibarıyla araçlardaki yerini alacak.

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, bugün dikkate değer bir açıklama yaptı. Şirket, araçlarda kullandığı logoyu yenilediğini duyurdu. Sonbahar itibarıyla satılacak araçlarda görülecek yeni logo, eskisinden çok da farklı değil. Aslına bakacak olursak, yeni logo ile eskisi arasında neredeyse hiçbir fark yok.

1930'lu yıllarda kurulan Porsche, 1952, 1954, 1963, 1973, 1994 ve 2008 yıllarında logo değişiklikleri yaptı. Ancak şirket, geçmişte de şimdi yaptığı gibi, çok ufak dokunuşlarla logoyu güncelledi. Bu durum, şirket için bir gelenek haline geldi ve bu gelenek, yüz yıllar geçse de değişecek gibi durmuyor. Peki Porsche'nin yeni logosu nasıl görünüyor ve eski logodan nasıl ayırt edilecek? Gelin hep birlikte yeni logoya ve eski logo ile aradaki farklara bakalım.

Karşınızda Porsche'nin yeni logosu

Porsche yeni logo

Yukarıdaki logoyu gördüğünüz ilk anda hiçbir farklılık görmemiş olabilirsiniz. Haklısınız da. Gelin bir de mevcut logoya yakından bakalım.

Porsche eski logo

Porsche, eski logosunda kabartmalı dokusu olan bir tasarım benimsiyordu. Yeni logoda böyle bir şey yok. Bunun yerine kırmızı renkli alanlara petek dokusu eklendi. Logonun geri kalan kısmı ise metal fırçalama işlemi ile pürüzsüz bir hale büründürüldü. İşte tasarımdaki değişiklikler sadece bunlardan ibaret. Başka bir değişiklik yok.

Porsche'nin bugüne kadar kullandığı tüm logoları aşağıdan inceleyebilirsiniz

Porsche logo

Porsche, lüks otomobiller ürettiği gibi tüketici tercihlerini de geri planda bırakmıyor. Diyelim ki 2024 yılında bir Porsche satın aldınız ancak markanın yeni logosunu değil, geçmişteki logolarından bir tanesini kullanmak istiyorsunuz. Böylesi bir durumda Porsche Classic aracılığıyla aracınız için eski logolardan birini sipariş edebilirsiniz. 

Peki bu logo değişikliği neden şimdi yapıldı?

Porsche'nin logo değişimini şimdi yapmasının özel bir yanı var. Şirketin trafiğe çıkış izni alan ilk otomobili "356 "No.1" Roadster" 8 Haziran 1948 yılında piyasaya sürülmüştü. Şirket, bunun 75. yıl dönümü şerefine özel bir etkinlik gerçekleştirecek. Logo da bu özel etkinlikten birkaç gün önce duyurulmuş oldu.

Kaynak : https://newsroom.porsche.com/en/2023/company/porsche-modernised-crest-evolution-of-an-icon-32504.html
28
16
5
2
2
Emoji İle Tepki Ver
28
16
5
2
2