PUBG Hileleri Kullananlar İşte Böyle Yakalanıyor (Video)

151
30
24
18
13
Battle Royale furyasını kasıp kavuran PUBG'de bile hileciler yok değil. Peki PUBG hilecilerle başa çıkmak için nasıl yöntemlere başvuruyor? PUBG hileleri kullananlar nasıl yakalanıyor?

Çok oyunculu oyunlar oynayan bir oyuncuysanız diğer oyuncularla hiç ortak noktanızın olmadığını düşünemezsiniz. Çünkü tüm çok oyunculu oyun oynayanlar tek bir şeyden şikayetçiler: hile kullanımı.

Günümüzde Battle Royale çılgınlığının en çok bilinen aktörü Playerunknown’s Battlegrounds oyuncusu olsanız bile bu durumdan etkileniyorsunuz. Oyun 50 milyon satış rakamıyla tüm zamanların en çok satan 15 oyunu arasına girmeyi başarmış olsa da hileciler için kalıcı bir önlem sağlayamıyor.

pubg hileleri kullananlar

Ancak burada suçu yapımcılara atmamak gerekir. Nerede bir çoğunluk varsa içinde farklı yollarla avantaj sağlamak isteyen insanlar da bulunacaktır. Dolayısıyla yalnızca PUBG yapımcılarının değil, tüm yapımcıların en iyi yapabilecekleri şey, PUBG hileleri kullananlar ile en hızlı şekilde müdahele etmek olacaktır.

Peki PUBG hile kullananlar ile nasıl mücadele ediyor?

Hala milyonlarca kullanıcısına eğlenceli vakit sunan Battle Royale liderlerinden PUBG, hile ekibinin hilecilerle nasıl mücadele ettiğini anlatan bir videoyu YouTube üzerinden paylaşmıştı. Paylaşılan videoda ekip, PUBG’nin sahip olduğu anti hile yazılımının PUBG hileleri kullananlar üzerinde nasıl çalıştığını anlatıyor.

Hile yazılımını açıklayan Anti Hile Operasyon Yöneticisi Wonha Ryu, yazılımın şüpheli oyuncu aktivitelerini ya diğer oyunculardan gelen raporlar sayesinde ya da bünyesinde barındırdığı sistem sayesinde tespit ettiğini söylüyor. Ekip daha sonrasında tespit edilen illegal hile programının analiz ederek karşı önlem için ne yapabileceklerini araştırıyor.

pubg mobile hile

Ryu, analiz sonrasında ekibin hile yazılımını engellemek ve hileyi kullanan oyuncuları tespit ederek cezalandırmak için gerekli kodları yazdığını belirtiyor. Cezalandırmak demişken, PUBG ekibinin yaptığı büyük vurgunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

Anti hile ekibi hilecileri yalnızca oyun içinde yakalamıyor. Ekip, uluslararası partnerleriyle birlikte çalışarak hackerlardan elde ettikleri verileri kullanıyor ve onların önüne geçiyor. Bu olaya bir örnek veren Ryu, ismini belirtmediği bir partnerle yaptığı işbirliği sonucunda en büyük hile satıcılarını çökerttiklerini söylüyor.

Hilecilerin bir adım önüne geçmek PUBG anti hile ekibi belirli istatistikleri, kayıtları, oynanış kalıbını ve birçok veriyi makine öğreniminden faydalanan algoritmalar yaratmak için kullanıyor. Normal olarak kullandıkları anti hile taktiklerini tamamen açıklamayan ekibin videosuna yazının üst kısmında ulaşabilirsiniz.

151
30
24
18
13
Emoji İle Tepki Ver
151
30
24
18
13