RDR2 Oynamanın Oyunculara Kattığı Bilgiler, Bir Deneyle Ortaya Kondu

130
15
5
5
2
Popüler oyunların eğlenceli eğitim unsurları taşıyıp taşımadığını ölçmek üzere yürütülen bir çalışmada, Red Dead Redemption 2 oynayanların daha zengin hayvan bilgisi olduğu ortaya çıktı. Bu oyunu oynayan katılımcılar, kendilerine gösterilen hayvanlarını diğerlerine göre çok daha rahat bildi.

Oyunların boşa zaman kaybı olduğu ve insana hiçbir şey katmadığı düşüncesine karşı oyuncuların cevabı hep “Oyunlardan tarih öğreniyoruz, karar verme becerimiz de artıyor” gibi argümanlar olmuştur. Bazı çalışmalar zaten video oyun oynamanın el-göz koordinasyonu ve karar verme yeteneğinde gelişmeye sebep olduğunu ortaya koymuştu. Benzer bir çalışma, bu sefer spesifik olarak Red Dead Redemption 2 oynamanın yararlarını ortaya koydu.

500 katılımcının yer aldığı bir çalışmada bilim insanları, Red Dead Redemption 2 ya da Red Dead Online oynayanların hayvanlar alemine daha hakim olduğunu ortaya çıkardı. Bu oyunları oynayan oyuncular, gösterilen hayvanların adını oynamayanlara nazaran daha iyi bildi.

RDR2'den ufak zooloji dersleri:

red dead redemption 2

2018 yılında çıkış yapan Red Dead Redemption 2, en çok ayrıntı içeren oyunlardan biri olarak oyuncuların hafızasında yer etmişti. Özellikle hayvanlar ve davranışları konusunda gerçekle birebir örtüşen bazı ayrıntılar, oyunun en çok övülen yanlarından biri oldu. Bu ayrıntılar oyunun keyfine keyif kattı, ancak görünen o ki oyun bu yanıyla oyunculara keyiften fazlasını sağladı.

500 oyuncunun katıldığı araştırmada katılımcılar, Red Dead Redemption 2 ya da Red Dead Online oynayanlar ve oynamayanlar olarak ikiye ayrıldı. Birçok hayvanın fotoğrafı gösterilen oyuncular, açık uçlu ve şıklı olacak şekilde farklı hayvanların tür adını bilmeye çalıştı. Sorularda ayı, kurt gibi bilindik kara hayvanlarının yanı sıra; gökkuşağı alabalığı ve küçük akbalıkçıl gibi saptaması görece daha zor hayvanlar da yer aldı.

Red Dead Redemption 2’nin ana hikayesini bitiren ya da Red Dead Online’ı ‘naturalist’ rolüyle oynamış olanların hayvanların adını bilmekte daha başarılı olduğu ortaya çıktı. Söz konusu hayvanlar Kuzey Amerika’da olduğundan dolayı doğal olarak bu kıtada yaşayanların da oyunu oynama kriterinden ayrı şekilde bu hayvanları daha iyi tanıdığı ortaya çıktı. Çalışmanın yapılma amacı, popüler oyunların ‘eğitlence’; yani eğlenceli eğitim unsurları içermediği kanısını sınamaktı. Zaten Assassin’s Creed gibi popüler oyunlar bu unsurları çokça barındırıyor. Ancak bu çalışmayla da RDR2’nin ufak zooloji dersleri verdiğini görmüş olduk.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/red-dead-redemption-2-has-some-unexpected-edutainment-value-according-to-academics/
130
15
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
130
15
5
5
2