Realme'nin Türkiye'ye Geleceğini Duyurduğu Snapdragon 855 Plus'lı Telefon Geliyor

21
2
2
1
1
Türkiye'de resmi olarak faaliyet göstereceğini duyuran Realme, Snapdragon 855+ işlemcili bir telefon üzerinde çalıştığının sinyalini verdi. Realme'yi takiben Vivo IQOO, Vivo Nex ve Lenovo da Snapdragon 855+ işlemcisiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Dün akşam itibarıyla Türkiye’deki faaliyetlerine resmi olarak başlayacağını duyuran Çinli akıllı telefon üreticisi Realme, Çin’in yerel sosyal medya platformu olan Weibo üzerinden yaptığı açıklama ile Snapdragon 855+ işlemcili bir akıllı telefon üzerinde çalıştıklarının ipucunu verdi. Şirket, Qualcomm’un Snapdragon 855+ işlemcisinin duyurusunu yaptığı Weibo gönderisini alıntılayarak, ‘Merhaba Snapdragon 855+’ yazdı. Bu paylaşım, Realme’nin Snapdragon 855+ işlemcili bir model üzerinde çalıştığı şeklinde yorumlandı.

Peki Qualcomm Snapdragon 855+ işlemcisi, kullanıcılara ne vadediyor? 

realme

Aslına bakacak olursanız Snapdragon 855+, halihazırda pek çok amiral gemisi tarafından kullanılan Snapdragon 855 işlemcisinin hız aşırtmalı versiyonundan başka bir şey değil. Bünyesinde Kryo 485 Prime çekirdekleri bulunan işlemci 2.96GHz frekans hızı sunuyor. Bu hız, standart Snapdragon 855 işlemcisinde 2.84GHz ile sınırlıydı. Grafik konusunda Adreno 640 GPU’ya güvenen işlemci, Qualcomm’un iddiasına göre grafik performansında %15’lik bir artış vadediyor. 

Vulcan 11 API desteği ile piyasaya çıkacak olan Snapdragon 855+ işlemcisinde hem X24 multi-gigabit LTE modem hem de 5G desteği sunan X50 LTE modem opsiyonel olarak kullanılabilecek. Qualcomm’un açıklamasına göre Snapdragon 855+ işlemcili yeni premium akıllı telefonlar, yılın ikinci yarısı itibarıyla raflardaki yerini alacak. Qualcomm’un duyurusuna ilk yanıt veren şirketlerden biri olan Realme’nin de Snapdragon 855+’lı bir akıllı telefon tanıtacağını tahmin etmek zor değil. Şirketin bu akıllı telefonu Türkiye’de satışa sunup sunmayacağını söylemek için ise henüz çok erken.

lenovo

Bununla birlikte Realme'nin Qualcomm Snapdragon 855+ işlemcisi ile ilgili paylaşımda bulunan tek şirket olmadığını da belirtelim. Vivo'nun alt markası olan IQOO, yine Vivo'nun alt markası olan Nex ve Lenovo da Snapdragon 855+ işlemcisi ile ilgili paylaşımda bulunarak bu işlemciye sahip akıllı telefonlar piyasaya süreceklerinin sinyallerini vermiş oldular.

Kaynak : https://www.91mobiles.com/hub/realme-snapdragon-855-plus-flagship-phone-teaser-weibo/
21
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
2
2
1
1