Rocket League'in Platformlar Arası İlerleme Sisteminin Detayları Belli Oldu

21
5
3
0
0
Rocket League'e gelecek büyük güncellemeyle oyuna eklenecek 'platformlar arası ilerleme' sisteminin detayları belli olmaya başladı. Konu hakkında açıklama yapan geliştiriciler, sistemin nasıl işleyeceğine dair merak edilen birçok soruyu yanıtladı.

Araba-futbol oyunu Rocket League'in geliştiricisi Psyonix'i satın alan Epic Games, geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada oyunun yakın zamanda tamamen ücretsiz bir şekilde sunulacağını duyurmuştu. Steam'den kaldırılıp Epic Games Store'da yayınlandığında tamamen ücretsiz olacak oyun, gelecek büyük güncellemeyle 'platformlar arası ilerleme' özelliğine kavuşacak.

Platformlar arası ilerleme özelliği sayesinde oyuncular, Rocket League'i herhangi bir platformda oynarken (PC, Xbox, PlayStation, Switch) yalnızca tek bir Epic hesabı kullanabilecek. Ayrıca oyunun çıkmasından bu yana geçen 5 yıllık süreçte kazandığınız tüm oyun içi ögeler de hesabınızda kalacak.

Kazanılan oyun içi ögeler, Epic hesabına aktarılacak:

rocket league

Oyunun geliştiricileri, çapraz platform güncellemesinin nasıl işleyeceğini kısaca özetlediler. Açıklamalara göre Rocket League'i birden fazla platformda satın aldıysanız, bunlardan birini birincil olarak atamanız gerekiyor. Atadığınız bu hesapta kazandığınız oyun içi ögeler ve seviye ilerlemeleri, sizin 'Birincil Platform'unuz olacak.

Bununla birlikte diğer platformlardaki hesaplar da Epic hesabına bağlanabilecek. Bu noktada kilidi açılan tüm ekstra ögeler, en yüksek toplam rütbeniz baz alınarak bu hesaba eklenecek. Öte yandan Mario & Luigi arabaları gibi platforma özel olan ögeler, oyunculara sadece bu sistemlerde oynarken sunulmaya devam edecek. Ayrıca Batmobile veya Back to the Future Delorean gibi lisanslı DLC'ler de satın alınan platformda kalacak.

Oyun içi öge takasları da yalnızca aynı platformlar arasında sınırlı kalacak. Bu noktada belirli bir platformda satın alınan bir öge, yalnızca aynı platformdaki diğer oyuncularla takas edilebilecek. Ancak rastgele ya da Rocket Pass sistemiyle kazanılan eşyalar, platformlar arasında takas edilebilir olacak.

Rocket League'i tamamen ücretsiz yapacak büyük güncellemenin 'bu yaz' içerisinde yayınlanması planlanıyor. Geliştirici firma Psyonix, güncelleme için henüz kesin bir tarih paylaşmadı.

Kaynak : https://www.reviewgeek.com/50745/rocket-league-cross-platform-play-will-make-most-items-available-everywhere/
21
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
21
5
3
0
0